UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-27 12:39

Labdarúgás: kedd este a litvánokkal játszik az U21-es válogatott

A Gera Zoltán vezette U21-es labdarúgó-válogatott a bolgárok múlt heti legyőzése után kedden este a Bozsik Arénában a litvánok korosztályos együttesével mérkőzik meg felkészülési találkozón.

Jól sikerült az új U21-es korosztály debütálása a nemzetközi porondon: a magyar válogatott – öt újonccal a kezdőcsapatban – 1–0-ra legyőzte a bolgárokat Szombathelyen – írja honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu
A második mérkőzést kedden 20 órától a Bozsik Arénában játsszák a mieink a litvánok ellen. Gera Zoltán szövetségi edző ígéretéhez híven több változtatást is tervez a múlt pénteki kezdőcsapaton, ugyanis a cél, hogy minél többen megmutathassák élesben is a tudásukat a szakmai stábnak. „Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával és a játékosok hozzáállásával, alakul a csapategység, a pályán és a pályán kívül is segítik egymást a kerettagok. Mindenki megértette, hogy csak azokra a játékosokra van szükségünk, akik alárendelik a játékukat a csapat érdekeinek – mondta a hétfői hivatalos edzés előtt Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Az első feladatunk, hogy egységes csapatot alkossunk, és utána beszélhetünk a taktikai elemek megvalósításáról. A bolgárok elleni teljesítményünk bizakodásra ad okot, stabilan védekeztünk, nem adtunk sok lehetőséget az ellenfélnek, de szeretnénk tovább fejlődni, elsősorban támadásban várok többet a csapattól. A hatékonyabb támadójátékhoz gyorsítani kell a tempót, többet kell birtokolnunk a labdát az ellenfél térfelén, ehhez pedig gyorsabb labdajáratásra, több mozgásra van szükség. A litvánok ellen az lesz a legfontosabb, hogy az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket viszontlássam a mérkőzésen, de természetesen az eredmény sem mellékes, egy újabb győzelem még jobban összekovácsolhatja a társaságot, önbizalmat adhat a játékosoknak." További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.