UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-28 13:18

Kézilabda: Csörgő Kristóf parádés teljesítménnyel rukkolt elő az FTC bukaresti Európa-liga-meccsén

A hiányzók miatt nagy szerepet kapott a mindössze 18 éves Csörgő Kristóf a Ferencváros felnőtt férfi kézilabdacsapatának Európa-liga-mérkőzésén, és a fiatal irányító remekül élt a lehetőséggel: nyolc gólt lőtt a román CSA Steaua Bucuresti otthonában.

Lékai Máté és Bognár Alex betegség miatt nem utazhatott el a Ferencváros keretével a férfi kézilabda Európa-liga második selejtezőkörének első meccsére Bukarestbe, így a két irányító hiányában jelentős feladatok hárultak a 18 éves Csörgő Kristófra, aki nagyszerűen helyettesítette rutinosabb posztriválisait.

Csörgő Kristóf Forrás: fradi.hu
Csörgő Kristóf Forrás: fradi.hu
Az első félidőben négyszer talált be, gyakorlatilag egymaga tartotta meccsben a csapatát. Majd a második harminc percben szintén négy gólt szerzett. Nyolc találatával a zöld-fehérek második legeredményesebbjeként zárt a tízgólos Bujdosó Bendegúz mögött. Pásztor István vezetőedző – nem meglepő módon – pozitívan értékelte a fiatal játékos kiváló teljesítményét az FTC honlapján. „Csörgő Kristóf kiemelkedő volt, számítottam is erre, élt a lehetőséggel, bizonyította, hogy mennyire értékes és lehet rá hosszú távon számítani." A korosztályos válogatott reménység így nyilatkozott a klub közösségi oldalán. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.