UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-09-29 20:57

Kajak-kenu: nem kellett sokat várni a magyar aranyra a maratoni utánpótlás-vb-n

Egy arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a magyar fiatalok a Portugáliában zajló maratoni utánpótlás kajak-kenu világbajnokság első napján; a csapatból K-1 19 kilométeren Horváth Kata ért fel a csúcsra.

Véget ért az első versenynap a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon. Az eseményen a felnőttek mellett az ifjúsági és az U23-as versenyzők is megméretik magukat, a fiatalok pedig nem maradtak adósak az érmekkel: egy arany- és egy ezüstérmet zsebeltek be.

A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)
A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)
Délelőtt, magyar idő szerint 10 órás kezdéssel rögtön az első futamban érdekeltek voltunk: az ifi K-1 19 kilométeres távon Horváth Kata (Tiszaújvárosi KKSE, edző: Ughy Imre) és Szerafin Zsófia is elrajtolt. Előbbi az első helyen ért célba, utóbbi pedig kevesebb mint nyolc másodperccel követte őt, kettős magyar siker született. A folytatásban sajnos dobogós helyet nem sikerült szerezni a magyarok utánpótláskorú indulóinak, pedig többször is volt rá esély: ifi C-1-ben Pluzsik Mihály negyedik, míg a tavalyi világbajnok Soltész Péter ötödik lett 19 kilométeren, az U23-asok között is induló Simon Sebestyén (C-1) pedig a felnőttek rövidkörén csúszott le kevéssel a harmadik helyről. Az ifjúságiak C-1-esei között 11,8 kilométeren Hegedűs Karolina és Szkárosi Laura ért célba egymás után, a nyolcadik-kilencedik helyen. A 18 éves Kolozsvári Brúnó (K-1) a felnőttek rövidkörén bizonyíthatott: a döntőbe beverekedte magát, abban végül a tizenkilencedik lett. Az első napot követően a magyar küldöttség az éremtáblázat harmadik helyén áll, Spanyolország és Portugália mögött. Az említett eredmények mellett a felnőttek mezőnyében Kisbán Zsófia (C-1, kiskör) szerzett ezüstérmet. Folytatás pénteken 10 órától; részletes eredmények ITT olvashatók. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.