UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-29 13:45

Labdarúgás: az elitkörbe jutott U19-es válogatott öröme nem lehet teljes az írek elleni Eb-selejtezős vereség miatt

A középpályás Berki Marcell örül az U19-es válogatott elitkörbe jutásának, ám az írek elleni vereség miatt keserű szájízzel tért haza a walesi Eb-selejtezős tornáról.

Berki Marcell minden megtett az U19-es válogatott sikeréért Forrás: mlsz.hu
Berki Marcell minden megtett az U19-es válogatott sikeréért Forrás: mlsz.hu
Teljesítette célját az U19-es válogatott a Walesben rendezett Európa-bajnoki selejtezőjén, ugyanis csoportja második helyén végezve az elitkörbe jutott. A Szélesi Zoltán szövetségi edző vezette együttes első mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott a házigazdával, ezután 8–0-ra legyőzte az utolsó helyen záró Gibraltárt, majd utolsó csoportmeccsén 1–0-a kikapott a százszázalékos mérleggel, egyúttal kapott gól nélkül záró Írországtól. A magyar csapat továbbjutása kevésen múlt, hiszen csak jobb gólkülönbségének köszönhette, hogy megelőzte a hozzá hasonlóan négypontos Walest. „Az első mérkőzésen a házigazda ellen jól játszottunk, egységesek voltunk, a taktikai utasításokat betartva, szervezetten védekeztünk, viszont a helyzeteinket nem értékesítettük, így be kellett érnünk a döntetlennel – értékelt portálunknak a Salzburgban pallérozódó Berki Marcell, aki két gólt és egy gólpasszt jegyzett az Eb-selejtezőkön. – Gibraltár ellen azzal a tudattal léptünk pályára, hogy az írek hat góllal legyőzték a törpeállamot, úgyhogy többet szerettünk volna szerezni vetélytársunknál. Ez sikerült, nyolcszor is bevettük ellenfelünk kapuját, de hangsúlyoznám, hogy ez nem volt gyerekjáték, nagy erőfeszítés árán arattunk nagy különbségű győzelmet. Írország ellen jól kezdtünk, volt esélyünk a gólszerzésre, de ezúttal sem éltünk a lehetőségekkel. Fáradtnak tűnt a csapat, beleértve engem is, ez lehetett az oka annak, hogy visszaálltunk és gólt kaptunk. A mérkőzés szünetében értesültünk arról, hogy Wales három góllal vezet, ezért arra törekedtünk, hogy ne kapjunk több gólt, s egyenlítsünk. A fordulás után emberhátrányba kerültünk, onnantól fogva pedig nem tudtunk támadásokat vezetni, ugyanakkor jól védekeztünk, álltuk a sarat. A tabella hűen tükrözi az erőviszonyokat, az ír volt a legerősebb ellenfelünk. Kellemetlen stílust alkalmazott, jó fizikumú játékosai agresszívan támadtak le. Védekezni is nagy kihívás volt ellenük, mert a hátvédjei nagyszerűen játszották meg a labdákat a támadóknak. Büszke vagyok a válogatottra, mert csapatként harcoltuk ki a továbbjutást." Ha már továbbjutás: a magyar csapat ott lesz tavasszal a máltai elitkörben, csoportja sorsolását december 8-án tartják. A játékosok öröme azonban nem lehetett felhőtlen, az írektől elszenvedett vereség rányomta a bélyeget a kedvükre.
Örült az elitkörbe jutásnak, de nagy ünneplést nem csapott az U19-es válogatott Forrás: mlsz.hu
Örült az elitkörbe jutásnak, de nagy ünneplést nem csapott az U19-es válogatott Forrás: mlsz.hu
„Az elsődleges célunkat elértük, elitkörbe jutottunk, aminek örülünk, de keserű szájízzel térünk haza Walesből, mert vereséget szenvedtünk az utolsó csoportmérkőzésünkön – folytatta a 18 éves Berki Marcell. – Támadásaink hatékonysága miatt lehet hiányérzetünk, illetve egyéni hibák következtében kaptuk a gólt Írország ellen. Ez utóbbi előfordulhat, ezért a jövőben veszélyesebbnek kell lennünk elöl, nyugodtabban kell játszanunk. Mindeddig keveset játszottunk együtt a társakkal, de jó látni, hogy csapatként összekovácsolódtunk, küzdünk egymásért. Ha a walesi Eb-selejtezőkhöz hasonlóan egységesen lépünk pályára és játékban is fejlődünk az említett területeken, akkor versenyképesek lehetünk az erősebb csapatok ellen. Ami az egyéni teljesítményemet illeti, Wales és Gibraltár ellen jól ment a játék, utóbbi csapat ellen két gólt szereztem és gólpasszt is adtam, viszont az írek ellen éreztem, hogy nem tudtam annyit hozzátenni a játékhoz, csak a védekezésből vettem ki a részem oly mértékben, mint az szerettem volna.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.