UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2022-09-30 16:48

Tekvondó: a 16 éves Márton Luana U21-es Európa-bajnok!

Márton Luana Európa-bajnoki címet szerzett az U21-es tekvondósok között, az albán fővárosban rendezett korosztályos kontinensviadalon. A pénteki diadal értékét emeli, hogy a Madridban élő és spanyol klubban készülő, de a nemzetközi eseményeken a magyar nemzeti színeket képviselő 16 éves lány öt ellenfelet legyőzve nyert Eb-aranyat a 62 kilogrammosok küzdelmi kategóriájában.

Az olimpiai programban is szereplő, koreai gyökerű küzdősport 21 éven aluli művelőinek tiranai csúcsvetélkedőjén a mezőny egyik legfiatalabbjaként lépett tatamira Márton Luana, aki végig ellenállhatatlannak bizonyult, s magabiztosan gyűjtötte be újabb világversenyes medálját. 

Márton Luana 16 évesen nyert Eb-t az U21-esek között Forrás: wtftaekwondo.hu
Márton Luana 16 évesen nyert Eb-t az U21-esek között Forrás: wtftaekwondo.hu
Újabbat, mert a múlt esztendei junior Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott az eredményhirdetéskor, de akkor be kellett érnie a másodiknak járó ezüsttel. Most viszont nem adta alább az aranynál, amelyet úgy érdemelt ki, hogy sorban legyűrte ciprusi, török, macedón, majd – már az elődöntőben – moldáviai vetélytársát egyaránt. A döntőben a horvát Helena Kicema következett, akit azonban ugyanúgy két menetben intézett el, mint korábbi ellenfeleit, s lett roppant magabiztosan Európa-bajnok az U21-esek között – 16 esztendős létére!  Igazán sajnálatos, hogy ikertestvére, a súlyos térsérüléséből lassan kilábaló Márton Viviana még nem indulhatott, mert jó eséllyel a családi medálgyűjtemény – s persze a magyar válogatott Eb-éremkollekciója is – további darabbal bővülhetett volna...  A teljes képhez hozzátartozik, hogy nem sok választotta el Padla Orsolyát sem az éremszerzéstől. A plusz 73 kg-osok között szereplő magyar lány végül az ötödik helyen végzett a tiranai korosztályos kontinenstornán.  További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.