UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-30 18:10

Vívás: a kadét leány tőrözők is megkezdik nemzetközi szereplésüket az új évadban

A junior kardozók Magyar-kupa-fordulón, a kadét leány tőrözők pedig a somorjai európai körversenyen bizonyíthatnak ezen a hétvégén.

Október első hétvégéjén ismét több korosztályos vívó lesz érdekelt hazai vagy nemzetközi megméretésen – tájékoztat a hazai szövetség honlapja.

A kadét Eb-ezüstérmes tőröző, Papp Jázmin is ott lesz Somorján Fotó: Bizzi Team
A kadét Eb-ezüstérmes tőröző, Papp Jázmin is ott lesz Somorján Fotó: Bizzi Team
Itthon a junior férfi és női kardozóknak rendeznek Magyar-kupa-fordulót szombaton, az UTE csarnokában. A tavalyi mezőnyből csupán két-két olyan vívó öregedett ki, aki az előző ranglistán a legjobb tíz között szerepelt, így az élmezőnyben vélhetően sok ismerős arcot láthatunk majd. A legnagyobb név azonban egyelőre hiányozni fog, a csapatban felnőtt-világbajnok Battai Sugár ezt az eseményt még kihagyja. A kadét leány tőrözők részére az első nemzetközi megméretés következik, melynek az új pontszámítás okán a korábbiaknál is nagyobb a jelentősége a válogatás szempontjából. A nagy mezőnyű, hagyományos somorjai európai körversenyen vesz részt a magyar küldöttség, méghozzá maximális létszámmal. A kadétoknál ritka, ám ezúttal elmondható, itt sincs nagy „mozgás”, a tavalyihoz képest nem sokan öregedtek ki a legjobbak közül. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.