UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-10-01 13:14

Kajak-kenu: Kolozsvári Brúnó aranyérmet szerzett az ifik között a maratoni vb-n

Magabiztos versenyzéssel diadalmaskodott a kajak egyesek 22,6 kilométeres távján Kolozsvári Brúnó, aki a tavalyi, ifik között szerzett ezüstérme után idén aranyat ünnepelhetett a korosztályban a portugáliai maratoni vb-n.

Pénteken az utánpótláskorú versenyzők kerültek főszerepbe a magyar csapatból a portugáliai maratoni vb-n, az ifik és az U23-asok összesen két arany- és három ezüstérmet zsebeltek be tegnap. Szombaton a fiatalok szempontjából csendesebb nap ígérkezett, hiszen egyedül az ifjúságiak kategóriájának délelőtt megrendezett versenyszámában, a K-1-esek 22,6 kilométeres döntőjében volt magyar érdekeltség.

Kolozsvári Brúnó aranyérmes az ifik között a portugáliai maratoni vb-n Forrás: MKKSZ
Kolozsvári Brúnó aranyérmes az ifik között a portugáliai maratoni vb-n Forrás: MKKSZ
Ebben esélyesként indult a magyar válogatót megnyerő Kolozsvári Brúnó, aki a tavalyi vb-n ezüstéremnek örülhetett a számban. Idén ezt is sikerült túlszárnyalnia: 01:40:30.32-es idővel ért célba, ami aranyérmet jelentett. Egyedül az argentin Salinas tudta vele tartani a lépést, azonban végül ő is több mint hat másodperccel a győri fiatal után ért a célba. A kategóriában egy másik magyar indulónak, Varga Olivérnek is szurkolhattunk, ő végül a hatodik pozícióban fejezte be a versenyt. A világbajnokság vasárnap fejeződik be, az utolsó napon is érdekeltek lesznek a magyar fiatalok. Részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.