UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-10-01 20:52

Vívás: Ondrik Konrád és Keszei Kíra sikere a junior kardozók válogatóján

A férfiak között Ondrik Konrád, a női mezőnyben Keszei Kíra nyerte a junior kardozók első hazai válogatóversenyét, egyben Magyar-kupa-fordulóját.

Szombaton az UTE vívótermében a junior kardozók mérték össze tudásukat Magyar-kupa-fordulón.

A férfiak döntősei Forrás: MSSZ
A férfiak döntősei Forrás: MSSZ
A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a korosztály első válogató versenyén a férfiaknál abból a szempontból feltétlenül érvényesült a papírforma, hogy az aranyéremért két, korábban már korosztályos válogatott került szembe. A győzelmet Ondrik Konrád szerezte meg Hanzély Zsombor előtt, a nyolc közé pedig az a két kadét kardozó került be (Szalai Zalán és Vajda Oszkár), aki az egy héttel korábbi kadét MK-n a döntőt vívta. Női kardban a felnőttvilágbajnok Battai Sugár kihagyta ezt az állomást. Távollétében a két legnagyobb esélyes, a junior Eb-arany és vb-ezüstérmes csapat tagja, Keszei Kíra és a kadét egyéni Európa-bajnok Spiesz Anna vívta a döntőt, előbbi győzött nagy csatában. A két bronzérmes némi meglepetésre állhatott dobogóra, Masa Csengének és Bende Barbarának jár a gratuláció.

Junior férfi kard egyéni Magyar-kupa, UTE vívóterem, 73 induló. Végeredmény: 1. Ondrik Konrád (BVSC, edző: Bódy István és Bódy Benjámin), 2. Hanzély Zsombor (TFSE), 3. Papp Zsadány (BVSC) és Petrucz Mirkó (BVSC), 5. Vigh Benedek (Vasas), 6. Szalai Zalán (BVSC). 7. Vajda Oszkár (TFSE), 8. Bányay Endre (DEAC). A döntőben: Ondrik-Hanzély 15:13. Junior női kard egyéni Magyar-kupa, UTE vívóterem, 50 induló. Végeredmény: 1. Keszei Kira (Honvéd), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Bende Barbara (Vasas) és Masa Csenge (Törökbálint), 5. Bognár Liza (Vasas), 6. Kovács Zsanett (Törökbálint), 7. Domonkos Emese (Vasas), 8. Pápai Zoé (UTE). Döntő: Keszei-Spiesz 15:14.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.