UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-10-03 15:59

Kosárlabda: Rakita Lili bekerült a női élvonal legutóbbi fordulójának válogatottjába

A női kosárlabda NB I/A-csoportban szereplő Cegléd 19 éves irányítója, Rakita Lili a címvédő Sopron Basket ellen nyújtott teljesítménye után helyet kapott a forduló válogatottjában.

A hazai élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában, bár papírformának megfelelő vereséget szenvedett (102–71) a Sopron Basket ellen a Cegléd hazai pályán, ez legkevésbé Rakita Lilin múlott – írja a hazai szövetség honlapja.

Rakita Lili (jobbra) bekerült a női élvonal legutóbbi fordulójának válogatottjába Forrás: MKOSZ
Rakita Lili (jobbra) bekerült a női élvonal legutóbbi fordulójának válogatottjába Forrás: MKOSZ
A kék-sárga színekben tavaly bemutatkozó, 19 éves játékmester a szezon három mérkőzésén eddig rendre 30 perc körüli játékidőt kap, és él is vele – a címvédő ellen 15 pontot (3/5 dupla, 2/5 tripla 3/6 büntető), 6 gólpasszt, 5 lepattanót, 8 kiharcolt faultot és egy szerzett labdát jegyzett. Ráadásul 36 játékperce alatt egyetlen labdát sem adott el, ami remek teljesítmény bármely irányítótól egy Sopron szintű csapat ellen – végül 27 VAL-lal zárta a találkozót. Rakita a kitűnő teljesítményének köszönhetően bekerült a forduló válogatottjába. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.