UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-10-04 20:18

Sísportok: családi sportnapot tart a Normafán a hazai szövetség

A Magyar Síszövetség szombaton családi sportnap keretén belül várja a sportág iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a Normafán.

A Magyar Síszövetség Családi Szezonnyitó Sportnapot rendez október 8-án, Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában. A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat, valamint a klubok versenyzőit, képviselőit várják.

családi sportnapot tart a Normafán a hazai szövetség Forrás: Magyar Síszövetség
családi sportnapot tart a Normafán a hazai szövetség Forrás: Magyar Síszövetség
A kezdők a sportágválasztó programok alkalmával szakemberek segítségével kipróbálhatják a mini síugrósáncot, a lézeres mini biatlont, az alpesi síelést és a sífutást műanyag tanpályán, valamint a sírollert is. A gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítanak a szervezők, hogy verseny keretein belül is bemutathassák tudásukat a nyílt síroller versenyen vagy a műanyagpályás alpesi síversenyen. Az eseményen jelen lesz a pekingi téli játékokon is részt vett Tóth Zita és Kékesi Márton alpesi síző, valamint Pónya Sára és Kónya Ádám sífutó, akikkel a gyerekek és a felnőttek egyaránt megismerkedhetnek. Délután a szövetség a Chernel István Sí és Turisztikai klaszterrel együttműködve szakmai workshopot rendez, melyen a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatják meg az érdeklődök.

A Magyar Sí Szövetség Családi Szezonnyitó Sportnapjának programterve: 9:00 - 11:30 Műanyagpályás alpesi gyermekverseny 10:00 - 11:30 Sírolleres sífutó verseny 10:00 - 16:00 Sportágválasztó gyerekeknek (lesiklás, síugrás, sífutás, síroller, lézerlövészetes biatlon) 11:00 - 11:30 Megnyitó 11:40 - 12:00 Eredményhirdetés 13:00 - 14:30 Szakmai Workshop: A hazai sísport múltja – jelene – jövője

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.