UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-10-05 15:19

Asztalitenisz: Lei Balázs éremért utazott a serdülő Európa top 10-bajnokságra, így elégedett a bronzzal

A korosztályos Eb-bronzérmes asztaliteniszező, Lei Balázs (15) a harmadik helyen végzett a serdülők között a vasárnap véget ért, franciaországi korosztályos Európa top 10-bajnokságon. A soltvadkerti fiatal úgy érzi, ezúttal elmaradt az Eb-n mutatott csúcsformájától, de meccsről meccsre egyre jobban belejött a játékba, és a bronzéremmel optimistán fordul rá a vb-felkészülésre.

Lei Balázs Forrás: ETTU
Lei Balázs Forrás: ETTU
Két magyar fiatal vett részt a múlt héten a franciaországi Tours-ban rendezett ifjúsági és serdülő Európa top 10 asztalitenisz-bajnokságon. Az idősebbek mezőnyében Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) négy győzelemmel és öt vereséggel az ötödik helyen zárt, míg az U15-ösök versenyében Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) 6–3-as mérlegének köszönhetően felállhatott a dobogó harmadik fokára, így a júliusi utánpótlás Eb-n begyűjtött három bronza ezúttal is érmesként fejezte be a versenyt. „Előzetesen az éremszerzést fogalmaztam meg célként magamnak, szóval örülök, hogy ezt végül sikerült teljesíteni – kezdte Lei Balázs az Utánpótlássportnak. – Kifejezetten idegesen, feszülten kezdtem a versenyt még pénteken a svéd Bergenblock ellen, aki ráadásul a csapattársam a svéd csapatomban, el is buktam az első szettet vele szemben, majd azután szerencsére egyre jobban felvettem a ritmust, feloldódtam mind a meccsen belül, mind a későbbiekben a hétvégén. Összességében ezúttal gyengébben játszottam, mint a nyári Európa-bajnokságon, és a szervámmal, illetve a szervafogadásommal is sokat szenvedtem, ugyanakkor meccsről meccsre sikerült javulni, és egyre nagyobb önbizalommal folytathattam. A második napon sikerült a kulcsfontosságú győzelmeket megszerezni, míg a záró napon a szlovák Árpás elleni siker után a két francia, Lam és Coton ellen sajnos nem találtam az ellenszert. Mindent egybevéve, a harmadik hellyel nincs okom igazán az elégedettlenségre. A következő időszakban már kizárólag a decemberi korosztályos világbajnokság szerepel a fókuszban, ott szeretnék ismét csúcsformában játszani."

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA TOP 10-BAJNOKSÁG, TOURS U19-ES FIÚK: Szántosi Dávid–Bujor (román) 4:2 Szántosi–Deschamps (francia) 0:4 Szántosi–Scharrer (svájci) 0:4 Szántosi–Belík (cseh) 4:2 Szántosi–Stalzer (cseh) 4:2 Szántosi–Petek (horvát) 4:1 Szántosi–Puppo (olasz) 1:4 Szántosi–Chirita (román) 0:4 Szántosi–Istrate (román) 1:4 U15-ÖS FIÚK Lei Balázs–Bergenblock (svéd) 4:1 Lei–Rzihauschek (osztrák) 4:2 Lei–Velicskov (bolgár) 2:4 Lei–Morávek (cseh) 4:0 Lei–Abiodun (portugál) 4:2 Lei–Formela (lengyel) 4:3 Lei–Árpás (szlovák) 4:3 Lei–Coton (francia) 0:4 Lei–Lam (francia) 1:4

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.