UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-10-05 11:36

Kosárlabda: a magyar női válogatott csütörtökön kezd a bukaresti 3x3-as U23-as vb-n

A Süle Krisztina vezette női válogatott csütörtök délelőtt az osztrákokkal játssza az első meccsét a bukaresti 3x3-as U23-as kosárlabda-világbajnokságon. A továbbiakban a németekkel, a hollandokkal és a Srí Lanka-iakkal találkoznak a mieink a csoportkörben, és a szövetségi kapitány szerint reális eséllyel pályáznak a továbbjutásra.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball
Október 5. és 9. között, vagyis szerdától vasárnapig Bukarest ad otthont a 3x3-as U23-as kosárlabda-világbajnokságnak. Az MKOSZ tájékoztatása szerint a tornán mindkét nemben 20-20 csapat verseng, míg Magyarországot ezúttal a női válogatott képviseli. Süle Krisztina szövetségi kapitány egy helyen változtatott a Nemzetek Ligája konstancai szuperdöntőjében résztvevő négyeshez képest, Jáhni Zsófia helyett ezúttal Tóth Franka lesz a magasember a keretben. Rajta kívül Tóth Orsolya, Pusztai Petra, valamint Tenyér Zsófia ölti magára a válogatott szerelést. A mieink a D csoportba kaptak besorolást Németország, Hollandia, Ausztria és Srí Lanka mellé. A csoportokból az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé, továbbjutás esetén a B csoportból kapna ellenfelet a magyar csapat. A válogatott október 6-án, csütörtökön és 8-án, szombaton vívja csoportmeccseit. „Az osztrákok ellen kezdünk, akiket jól ismerünk a Nemzetek Ligájából. Ott idén minden alkalommal legyőztük őket, de ha elkapják a fonalat, akkor jól dobnak távolról, és emiatt nagyon veszélyesek. Nem annyira technikásak, de brusztolós, harcos csapat, akik kellemetlen ellenfélnek számítanak. Maximális koncentrációra lesz szükség. Nem szabad a nyári eredmények miatt elbízni magunkat – nyilatkozta Süle Krisztina az előzetes esélyekről a wbasket.hu-nak. – A négy európai csapatnak hasonlóak a továbbjutási esélyei. A németeknél rengeteget fejlődött a 3×3-as szakág és kiemelkedő eredményeket értek el más korosztályokban. A hollandok évek óta jelen vannak a legjobbak között, emiatt is nagy harcot várok a csoportban, de maximálisan bízom a lányokban. Egy azonban biztos, hogy minden téren fel kell venni a kesztyűt és nekünk kell akarnunk jobban a győzelmet. Srí Lanka ellen pedig törekedni kell arra, hogy a lehető legtöbb pontot dobjuk. Nem elrugaszkodott célkitűzés a csoportból való továbbjutás. A keresztágon Kína és Litvánia tűnik a legesélyesebbnek. A kínaiak ellen biztos, hogy lenne külön bizonyítás vágy Konstanca után. Ennyire azonban nem szaladnék előre gondolatban. A legfontosabb, hogy harcoljuk ki a továbbjutást."

3X3-AS U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BUKAREST Női torna: A-csoport: Franciaország, Románia, Egyiptom, Ukrajna, Chile. B-csoport: Kína, Litvánia, Lengyelország, Izrael, Tajvan. C-csoport: Mongólia, Japán, Egyesült Államok, Dominikai Köztársaság, Üzbegisztán. D-csoport: Németország, Hollandia, Magyarország, Ausztria, Srí Lanka.

A magyar válogatott programja: Október 6., csütörtök 11:05 Magyarország–Ausztria Október 6., csütörtök 14:20 Magyarország–Németország Október 8., szombat 12:30 Magyarország–Srí Lanka Október 8., szombat 14:20 Magyarország–Hollandia

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.