UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-10-05 15:54

Labdarúgás: kettős győzelemmel jutott a következő körbe az MTK Budapest az ifi BL-ben

A lett Jelgava elleni visszavágót is megnyerte, könnyedén jutott a következő körbe az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapata az ifi BL bajnoki ágán.

Gyakorlatilag az odavágón eldőlt az Ifjúsági Liga (másképp ifi BL) bajnoki ágának első körös párharca, hiszen Budapesten 3–0-ra nyert az MTK a Jelgava ellen. A második meccsen, Lettországban azonban így is támadószellemben lépett pályára az U19-es csapat.

Az MTK Budapest U19-es csapata már az odavágón magabiztos előnyt szerzett Forrás: sandorkaroly.hu
Az MTK Budapest U19-es csapata már az odavágón magabiztos előnyt szerzett Forrás: sandorkaroly.hu
Az első félidő elején mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, ám ezután szépen lassan átvette az irányítást az MTK, amely rengeteg lövéssel próbálkozott, de ezek jelentős része elakadt egy lett védő lábában – írja az NSO a mérkőzés összefoglalójában. A második félidőben a Jelgava is vezetett veszélyes támadásokat, volt kapufája is, gólt mégis az MTK szerzett: a 84. percben Horváth Artúr ugratta ki Kovács Mátyást, aki ziccerben kilőtte a bal alsó sarkot – eldöntve ezzel ezt a mérkőzést is. A magyar fiatalok a következő körben a Borac Banja Luka (bosnyák) és az Ashdod (izraeli) párharcának győztesével találkoznak. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.