UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-07 18:20

Kosárlabda: Hajdu Péter és Paár Márk is maximálisan megszolgálja a bizalmat az NB I/A-csoportban

Összegyűjtöttük, kik teljesítettek a legjobban az U20-as fiatalok közül a férfi felnőttélvonalbeli kosárlabda-bajnokság első hat fordulójában. A rendszeresen szerephez jutó utánpótláskorúak mezőnyéből ketten egyértelműen kitűnnek.

Túl hat játéknapon, az alapszakasz negyedénél tart – egyben pedig válogatottszünethez is ért – a férfi NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságon. Így időszerű sorra venni, kik kapták a legnagyobb szerepet az utánpótláskorúak közül (a 2003. január elseje után születettek), vagyis az U20-as válogatottban számításba vehető ígéretek közül. (Érdekesség, hogy a korosztályos nemzeti együttes irányítását nemrégiben Sztojan Ivkovics, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya vette át.) 1. PAÁR MÁRK (KOMÉTA KAPOSVÁRI KK)

Hajdu Péter (balra) és Paár Márk Forrás: Budapesti Honvéd/Kométa Kaposvár
Hajdu Péter (balra) és Paár Márk Forrás: Budapesti Honvéd/Kométa Kaposvár
A kaposváriak 18 éves hátvéd-bedobója, Paár Márk mind dobott pontokban, mind teljesítményindexben a legjobb a kortársai közül. Az első hat találkozón 4,5 pontot, 1,5 lepattanót és 5,5-es VAL-mutatót átlagolt 10,3 játékperc alatt. Az U20-as bajnokság tavalyi pontkirálya egyre inkább megszilárdítja a helyét a „nagyok" között, így a legutóbbi fordulóban például már kezdőként lépett pályára. 2. HAJDU PÉTER (BUDAPESTI HONVÉD SE) Hasonlóképpen remekül él a szakvezetés bizalmával a Honvéd 18 esztendős erőcsatára, Hajdu Péter, aki még Paárnál is többet, átlagosan majdnem 15 percet (14,8) tölt a pályán. Ez idő alatt 3,5 pont, 3 lepattanó és 5,3-as teljesítményindex fűződik a nevéhez, valamint jól jelzi kiegyensúlyozottságát, hogy egyik meccsen sem maradt pont nélkül az újonc alakulatban. 3. IVKOVIC MILÁN (DUNA ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT) Az említettek mellett a 18 éves Ivkovic Milán ugyancsak minden fordulóban pályára lépett eddig. A Kecskemét hátvédreménysége – a csapat első számú fiataljaként – mintegy negyedórát (14,2 perc) kap meccsenként, és átlagban 2,2 pontot jegyez ezeken a találkozókon. További említést érdemlő fiatalok, akik bár kisebb szerepben, de egyre gyakrabban szóhoz jutnak: Szabadfi Márk (18 éves; MVM-OSE Lions), Csuti Kornél (18; Zalakerámia ZTE KK) és Tóth Barna (19; Kecskemét). További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.