Jelölj! Szavazz!

Sportoló, sportvezető vagy?

Jelöld saját utánpótlás-nevelő szakosztályodat, amennyiben érdemesnek tartod arra, hogy az adott hónapban nyújtott teljesítménye, eredményei alapján elnyerje „A hónap műhelye” címet! Ha szakosztályod bekerült a jelöltek közé, szavazatoddal segítsd őt a győzelemhez!

Sportkedvelő vagy?

Ajánld figyelmünkbe azt az utánpótlás-nevelő szakosztályt, amelyet a legméltóbbnak tartasz arra, hogy elnyerje „A hónap műhelye” címet! Ha az általad jelölt szakosztály fölkerült a szavazólapra, voksoddal segítsd őt a győzelemhez!

Minden, amit a díjról tudni kell

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország 2013-ban díjat alapított a legeredményesebb, legmagasabb színvonalú szakmai munkát végző, a körülményekkel, a feltételrendszerrel dacoló, az utánpótlás-neveléssel hitvallásszerűen foglalkozó utánpótlás-nevelő műhelyek anyagi és erkölcsi elismerésére. A díjat havonta, az adott hónap eseményei, eredményei alapján az arra legérdemesebbnek tartott utánpótlás-nevelő szakosztály nyeri el a három díjalapító képviselőiből álló kuratórium, valamint az Utanpotlassport.hu című honlapon zajló közönségszavazás eredményeként.A díjazottakat a Decathlon 500.000 forint értékű sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza. 2015-től kezdődően a csapatsportágak képviselőit külön jutalmazza a kuratórium: a tavaszi, a nyári, az őszi és a téli teljesítmények alapján áprilisban, júliusban, októberben és a következő esztendő januárjában esedékes díjátadón az elmúlt három hónap összprodukciója alapján legeredményesebb csapatsportműhelyek is 500-500 ezer forintos Decathlon-utalványban részesülnek.

A díjazott havonta (illetve a csapatsportok esetében negyedévente) abból az öt szakosztályból kerül ki, amelyet a díj alapítói a birtokukban lévő információk, az olvasóktól, a kluboktól, a sportági szakszövetségektől és egyéb sporszervezetektől érkező – rövid ismertetővel, adatokkal, érveléssel alátámasztott – jelölései nyomán szavazásra felterjesztenek.

A díjazottok azok a szakosztályok lesznek, amelyek a közönségszavazás és szakmai kuratórium döntése nyomán a rangsor élén végeznek.

A közönségszavazás győztesei – ugyancsak a Decathlon jóvoltából – havonta 100 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak. (Negyedévente az egyéni és a csapatjelöltek közös közönségszavazáson vesznek részt, s az összesített győztesé lesz az említett díj.)

„A hónap műhelye”-díjat (a közönségdíjjal együtt) minden aktuális hónapot követő hó végén sajtónyilvánosság előtt adjuk át. A díj elnyerője jogosulttá válik „A hónap műhelye” cím védjegyként történő használatára, az ezt igazoló – a Gravír Express által készített – exkluzív táblát szintén az említett időpontban és helyszínen veheti át.

Az esztendő végén a kuratórium „A hónap műhelye” díjhoz kapcsolódva „Az év műhelye” kitüntető címet adományoz az adott évben arra legméltóbb utánpótlás-nevelő szakosztálynak. „Az év műhelye” cím nyertese – a Decathlon Magyarország fejajánlása nyomán – 2.000.000 forintos jutalomban részesül.

Részletek

Jelölés

Az Utanpotlassport.hu címlapján található JELÖLJ! gombra kattintva ajánld figyelmünkbe azt az utánpótlás-nevelő műhelyt, melyet – kizárólag – az adott hónapban (a hó első napjától az utolsóig) mutatott teljesítménye alapján arra a legérdemesebbnek tartasz. (A csapatsportok esetében ugyanez a periódus negyedévente az elmúlt három hónap produkciója: pl. janártól márciusig a téli időszakban.) Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egy szakosztályra leadott ajánlások száma semmilyen mértékben nem befolyásolja a kuratóriumot abban, hogy végső soron mely műhelyeket jelöli szavazásra. Az ajánlott szakosztály klubjának, sportágának, településének, valamint a jelölő nevének, e-mail címének kitöltése után, kérjük, néhány rövid mondatban indokold, véleményed szerint az aktuális hónapban milyen szempontok alapján érdemelné ki az adott szakosztály „A hónap műhelye” címet. (Az ajánló adatait az Utanpotlassport.hu szerkesztősége kizárólag a szavazás idejére, a jelölések valós tartalmának ellenőrzése céljából rögzíti, azokat semmilyen más célra nem használja föl, harmadik félnek nem adja ki.) Az aktuális díjra jelölni kizárólag a jelölési időszakban – minden aktuális hónap első napjától az azt követő hónap 5. napjáig – lehet.

Jelölési szempontok

Javasoljuk, hogy elsősorban olyan szakosztályt ajánlj a díj elnyerésére, amely az adott hónapban:

Szavazás

Az Utanpotlassport.hu címlapján található SZAVAZZ! gombra kattintva voksolj arra az utánpótlás-nevelő műhelyre, amelyet a jelöltek közül a legméltóbbnak tartasz a díj elnyerésére. A szavazáson havonta arra az 5 szakosztályra (negyedévente a csapatsportágak képviselőivel kiegészítve 10 szakosztályra) lehet voksolni, amelyet a szerkesztőségbe az olvasóktól, a sportági szakszövetségektől, a kluboktól és egyéb sportszervezetektől beérkezett előzetes javaslatok alapján a kuratórium kiválaszt. Voksolni kizárólag a szavazási időszakban – minden aktuális hónapot követő hó 10. napjától 20. napjáig – lehet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az azonos IP-címről történő többszöri szavazást rendszerünk nem fogadja el, s a voksolás tisztaságára minden tekintetben fokozottan ügyelünk. Különös figyelmet fordítunk az ideiglenes e-mail címekkel történt regisztrálásokra, szavazásokra, amelyek törlésre kerülnek. Továbbá amennyiben a kuratórium tagjai egyéb szabálytalanságot vélnek felfedezni, a résztvevőt kizárhatják „A hónap műhelye”-díj elnyerésének lehetőségéből.

Hogyan történt a szavazásra fölterjesztett szakosztályok kiválasztása?

A kuratórium a szerkesztőségbe az olvasóktól, a sportági szakszövetségektől, a kluboktól és egyéb sportszervezetektől beérkezett előzetes javaslatok alapján választ ki 5 szakosztályt. E műhelyekre lehet szavazni.

Melyik lesz „A hónap műhelye”?

A díjat 2013 januárjától kezdődően minden hónapban az az utánpótlás-nevelő műhely nyeri el, amely az Utanpotlassport.hu, a MOB és a Decathlon képviselői által alkotott kuratórium döntése alapján, valamint a honlap olvasóközönsége részére meghirdetett szavazás eredményeként a rangsor élén végez az aktuális hónapban nyújtott teljesítménye alapján. A győztes az a szakosztály lesz, amely a legkisebb helyezési számot éri el az értékelés során. A szavazati arányok: MOB 40%, Decathlon 20%, Utanpotlassport.hu 20%, közönségszavazás 20%. Azonos összesített helyezési szám esetén a közönségszavazáson elért jobb eredmény dönt.

Díjazás

„A hónap műhelye” a kitüntető cím mellett a Decathlon Magyarország által felajánlott 500.000 forint értékű vásárlási utalványt is elnyeri, továbbá jogosulttá válik „A hónap műhelye” cím védjegyként történő használatára. Az ezt igazoló – a Gravír Express által készített – exkluzív táblát szintén ünnepélyes keretek között veheti át.

 

A közönségszavazás győztes szakosztálya – a fődíj nyertesének kilététől függetlenül – 100.000 forintos Decathlon sportszervásárlási utalványban részesül.

Díjátadás

A díjátadás pontos időpontjáról, módjáról a díjazottat értesítjük.

 

A 2015-ös esztendő összteljesítménye alapján meghirdetjük „Az év műhelye címet” is. Az ezt elnyerő szakosztály – amely értelemszerűen „A hónap műhelye”-i közül kerül ki – a Decathlon Magyarország 2.000.000 forintos pénzdíját nyeri majd el annak a döntésnek az eredményeként, amelyet „A hónap műhelye” díj kuratóriuma (Utanpotlassport,hu, MOB, Decathlon) hoz meg az esztendő végén. E díj részleteiről később közlünk részleteket.