- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

3×3-as hokibajnokság kis pályán, U12-es, U14-es és U16-os csapatok is megmérkőznek

JÉGKORONG. Tizenkét U12-es csapat részvételével október 12-én kerül sor az idei kis pályás versenysorozat nyitó fesztiváljára – írja a jegkorongszovetseg.hu. A világ jégkorongjában egyre nagyobb szerepet játszik a 3×3-as játék, amelyre elsőként az Egyesült Államokban helyeztek kiemelt hangsúlyt.

A hazai szövetség, az MJSZ ugyancsak fontosnak tartja, hogy a hokinak ez a válfaja minél nagyobb teret nyerjen, ennek jegyében szervezett ilyen versenysorozatot már tavaly is, mégpedig Kovács Zoltán alelnök kezdeményezésére. Idén a második 3×3-as bajnokság van napirenden, amelynek nyitó rendezvényét szombaton tartják a Vasas Jégcentrum centerpályáján, 11 órai kezdettel. Ezen U12-es csapatok vesznek részt két csoportba osztva. Az egyikben a következők: Szabolcsi Sólymok, Lizards, VSD Párducok, Óriások Jégkorong SE, Jégkert SE, Városgazda UA, KESI Sólymok, Szombathelyi Pingvinek. A másik csoport: Soproni Jégtörők, Csabai Farkasok, Szolnok Orcas HC, Budakalászi Vidrák.

Tavaly két korosztályban zajlottak a küzdelmek, U12 mellett U14-ben is, idén pedig már a serdülők, azaz az U16-osok is lehetőséghez jutnak. A legidősebbek között öt csapat versenyez: a Hatvan Gigászai, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, a PTSE Tatabányai Polipok, a Soproni Jégtörők és a Szombathelyi Pingvinek.