- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A 110 kg-os Gellén Milánnak jutott a legnehezebb sorsolás a hétfőn a Tüskecsarnokban kezdődő kadét-világbajnokság szabadfogású rajtjára.

BIRKÓZÁS. Sorsoltak a hétfőn a budapesti Tüskecsarnokban kezdődő kadét-világbajnokság szabadfogású versenyére. Az elsőként szőnyegre lépő öt magyar közül – a sorsolás folytán – hárman is selejtezővel kezdenek: Tallián Máté (48 kg, igaz, győzelem esetén egyenesen a negyeddöntőbe jut), Rácz Balázs (55 kg) és az egyelőre a nemzetközi szövetség (UWW) színeiben induló Vasas-versenyző, Arszunkajev Musza.

A 110 kg-os Gellén Milán a nyolcaddöntőben birkózik először, de nagyon nehéz a sorsolása. Az idei kadét Eb francia győztese, Levan Lagvilaga ellen kezd, és ha nyer, következik 2021 pánamerikai kadétbajnoka, az amerikai James Mullen. Ugyancsak a nyolcaddöntőben mutatkozik be Tóth József Patrik (65 kg), a tádzsik Szajdiszlomzod ellen.

A hétfőn rajtoló program adatai

48 kg (15 induló): Tallián Máté–Aman Aman (indiai). Az ellenfél két éve Ázsia serdülőbajnokságán második volt, még a 41 kg-ban. Következhet a Begojan (örmény)–Keser (török) találkozó győztese; az örmény bronzérmes lett az idei kadét Eb-n.

55 kg (18): Rácz Balázs–Jackovszkij (ukrán). A következő ellenfél a fehérorosz, török, bolgár, kirgiz négyesből kerül ki.

65 kg (23): Tóth József Patrik–Szajdiszlomzod (tádzsik). A következő ellenfél egy jegyzett nemzetközi sikerrel még nem rendelkező páros, a cseh Bystron és az azeri Navruzov találkozójának a győztese lesz.

80 kg (21): Arszunkajev Musza ellenfele a selejtezőben a litván Lescauskas lesz. A folytatás a bolgár–indiai párharc győztese ellen; az indiai Szagar Dzsaglan Ázsia serdülőbajnoka.

110 kg (18): Gellén Milán a már ismertetett, nagyon nehéz sorsolással vág a versenynek.

A kedden rajtoló, második programcsoport adatai

45 kg (15): Baráth Károly a nyolcaddöntőben kezd az Asinov (orosz)–Surja (indiai) mérkőzés győztese ellen.

60 kg (23): Gombos Alex a fehérorosz Svarc ellen birkózik a nyolcaddöntőben, aki két éve, a kadét Eb-n 9. volt, igaz, még a 48 kg-ban.

71 kg (23): Rein Vilmos a selejtezőt a kirgiz Rajimkulov ellen vívja. Győzelem esetén fehérorosz vagy olasz ellenféllel folytatja.

92 kg (21): Rosz Roland a nyolcaddöntőben rajtol az idei kadét Eb bronzérmese, a török Gidak ellen. Kirgiz vagy litván ellenféllel folytathatja.