- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A Debreceni Búvárklub fiataljai végeztek az éremtáblázat élén a kecskeméti korosztályos uszonyosúszó bajnokságon

BÚVÁRSPORT. A cápa, a serdülő és a junior korcsoport számára megrendezett utánpótlás-viadallal zárult az uszonyosúszók idei versenyszezonja, amelyen a debreceniek ismét remekeltek.

A legkisebbek mezőnyében Kulcsár Emma a 8 évesek között háromszoros bajnok lett, Nagy Anna és Szilágyi Marcell pedig a 9 évesek kategóriájában szerzett arany- és ezüstérmeket. A serdülőknél Szilágyi Richárd az 5 egyéni aranyérme mellé 3 váltó elsőséget, valamint a legeredményesebb fiú versenyzőnek járó kupát is hazahozhatta, ráadásul az 50 méteres búvárúszásban korosztályos csúcsot is döntött. A nemzetközi szinten is nagyon erős időeredményeket hozó junior korosztályban a lányoknál Suba Sára egymaga 5 egyéni elsőséget szerzett, a fiúknál pedig Pázmányi Sándor és Béres Attila gyűjtött be bajnoki címet, utóbbi ráadásul korosztályos országos csúcsot és junior-világbajnoki szintidőt is teljesített. A váltó versenyszámokban nehezen lehetett tartani a lépést a debreceniekkel, összességében 7 különböző csapatversenyben is az élen végeztek.

Az éremtáblázaton 23 arany-, 27 ezüst- és 8 bronzérmet, azaz összesen 58 érmet szerző Debreceni Búvárklub magabiztosan zárt a csapatok közötti verseny élén, megelőzve a 37 éremig jutó gyöngyösi, valamint a 31 medállal záró kaposvári riválisokat.

A korosztályos ob eredményei IDE KATTINTVA [1] elérhetők.