- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A juniorkorú Farkas Lilla három számban nyert az újszászi felnőttpáros országos bajnokságon és egyéni ranglista viadalon

LÁBTOLL-LABDA. Az Újszászon – másfél éves versenyszünet után – rendezett 21. felnőttpáros országos bajnokságon és egyéni ranglista versenyen jól szerepeltek a korosztályos tehetségek. A női párost a Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) junioregység nyerte, a második a Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) junior-ifjúsági páros lett, a harmadik helyen pedig Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE) ifjúsági-junior kettős zárt. Vegyes párosban Farkas Lilla az első, Vachal Krisztina a második helyezett páros tagja volt, a Szaszkó Dorka, Kökény Martin ifjúsági duó a harmadik helyen végzett. Emellett a női egyéniben Farkas Lilla győzött a felnőtt versenyzők előtt.

Továbbá a koronavírus-járvány miatti közel másfél éves kényszerszünetet követően az iskolai szinten is újraéledt a lábtoll-labdázás. A sportág bázisának számító Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában Tóth Gábor testnevelő tanár – aki 164-szeres válogatott, 14-szeres Európa-bajnok és ötszörös vb-bronzérmes – szervezett egyéni bajnokságot.

A 170 tanulót megmozgató verseny döntőjének eredményei:
Leányok:
1. Oláh Lola
2. Bubori Hajnalka
3. Dániel Petra
4. Ézsiás Lotti
5. Hajdú Fanni
6. Oláh Barbara
7. Ribka Erika
Fiúk:
1. Kulcsár Zalán
2. Jónás Károly Krisztián
3. Konka Dániel
4. Csobai Levente
5. Sörös László
6. Kanalas Renátó
7. Seres Kristóf