- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A nemzetközi szövetség ismét változtathat a pontszámítási rendszeren

TOLLASLABDA. Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál számolt be róla, hogy Poul-Erik Höyer Larsen, a nemzetközi szövetség elnöke az „állóvízen” szeretne változtatni.

Jelenleg a két nyert, 21 pontig tartó játszma szabálya van érvényben. A mostani – két esztendővel ezelőttihez hasonló – javaslata szerint 11 pontig tartó szetteket szeretne, amelyekből hármat kellene nyerni a győzelemhez. A BWF 2018-as bangkoki kongresszusán a 252 szavazóból 129 támogatta az újítást, ám a sikeres módosításhoz kétharmados többség, 168 voks kellett volna.

„Egy dolog biztos, továbbra is változtatni szeretnék a pontrendszeren. Azt gondolom, hogy túlságosan konzervatívvá váltunk” – fogalmazott ezúttal az egyik dán televízió-csatornának az 54 éves sportvezető, aki 1996-ban Atlantában olimpiai bajnok volt egyesben, és a számban háromszor nyert Európa-bajnokságot.

„Ma már nagyon hosszúak a topmérkőzések” – szögezte le Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI megkeresésére. Rámutatott: az elitben ritka az egyórás vagy annál rövidebb mérkőzés, ezt szeretné kordában tartani a BWF dán elnöke. Ráadásul a legmagasabb szintű tornákon napi egy mérkőzést kell játszani, míg az alacsonyabb szintű viadaloknál már a főtáblán is naponta kétszer kell pályára lépniük a játékosoknak. Mint elmondta, a változtatás a szettek közötti és közbeni pihenő, valamint tanácsadási időkre is hatna.