- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Az H-Moto Team 19 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint teljesítette a hétvégén rendezett Le Mans-i 24 órás világbajnoki futamot

MOTORSPORT. A H-Moto Team hétfői beszámolója szerint a 19 éves magyar pilóta, Kovács Bálint – aki az egész mezőny legfiatalabb tagja volt – a Wojcik Racing Team motorosaként szerepelt élete első 24 órás versenyén. Egyik csapattársa, Sylvian Barrier már az első körben balesetet szenvedett, ezért Kovács a lengyel Artur Wielebskivel teljesítette a távot úgy, hogy az ellenfeleknél hárman válthatták egymást. Párosuk összetettben a 29., míg kategóriájukban, az EWC-ben a pontszerző tizedik helyen zárt – írja a nemzetisport.hu az MTI információi alapján.

Kovács összesen 500 percet töltött a pályán, ezalatt 1400 kilométert tett meg, ami 11 felmenetelből 335 teljesített körnek felel meg. A legjobb körideje 1:39.099 perc volt, ami az egész mezőnyt tekintve a tizedik legjobb idő.

A Wojcik Racing Team csapatfőnöke kijelentette: Kovács Bálint ott lesz a szeptemberi 24 órás vb-futamon, Bol d’Or-ban.

„Sylvian sérülését követően hirtelen az sem volt biztos, hogy folytatni tudjuk, ám végül sikerült befejeznünk a versenyt, ami önmagában hatalmas eredmény. Nagyon profi stáb dolgozott mögöttünk és értünk, akik nemcsak technikailag biztosítottak számunkra mindent, hanem a lelket is tartották bennünk akkor, amikor úgy tűnt, elfogyott az erőnk” – nyilatkozta Kovács.