- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Az U18-as és az U16-os leányválogatott is bejutott a csapat Európa-bajnokság döntőjébe

TENISZ. Véget értek a csapat Európa-bajnokságok selejtezői, melyen az U16-os és az U18-as magyar lányok is kiharcolták a döntőbe kerülést.

Az MTSZ beszámolója szerint az U18-asok a boszniai Zenicában első kiemeltként az első körben nem játszottak, majd a házigazda csapatot verték 2-1-re. Bartha Panna és Szabanin Natália is nyerte a szinglit, a páros így elmehetett, a mieink így is bejutottak a selejtező döntőjébe.

Ezzel már biztossá vált, hogy ott lesznek a jövő hét hétfőn kezdődő franciaországi nyolcas döntőben, a szlovákok elleni sikerrel viszont a kiemeltség is meglehetett. Ezt nagyon izgalmas meccsen sikerült is kiharcolni, Panna kétszettes vereségét Natália egy döntőszettes meccsen kiegyenlítette, majd a nemrég az egyéni Eb-n bronzérmet szerző Szabanin Natália-Tóth Amarissa páros 3:6 6:3 11-9-re győzött.

A mieink Szlovákia, Horvátország, Csehország, Olaszország, Oroszország, Franciaország és Spanyolország csapatával csaphatnak össze.

Az U16-os lányok Romániában selejteztek, ahol az Udvardy Luca, Danko Vanesa, Fenyves Gréta összeállítású csapat a szlovéneket 3-0-ra, a belgákat pedig 2-1-re verték, amivel a selejtező döntőjébe jutottak, ott viszont 2-1-re kikaptak a házigazda csapattól, de így is bejutottak a csehországi fináléba, ahol Olaszország, Csehország, Oroszország, Spanyolország, Románia, Németország és Ukrajna legjobbjaival vehetik fel a versenyt.

Az U18-as fiúk (Kalocsai Péter, Sztasák Jonatán, Deli Merse) Franciaországban a 7. helyen végeztek, az U16-os fiúk (Mészáros Patrik, Győri Lóránt, Halmos Kornél) pedig a 6. helyezettek lettek Olaszországban,

Az U14-es fiúk (Kincses Kolos, Major Áron, Almádi Attila) a németországi selejtező csoportban a 3. helyezést érték el, míg a lányok (Bíró Melinda, Bak-Szabó Norina, Farkaslaki Hints Flóra) a csehországi kvalifikációban a 7. helyen végeztek.

Az  U12-esek közül a fiúk (Valkusz Márk, Varga Oszkár, Somogyi Ábel) a 7., a lányok (Mihálka Anna, Nemcsek Gréta, Kálmán Luca) pedig az 5. helyet szerezték meg a selejtezőben.