- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Gőzerővel készül közösen az U17-es és az U18-as 3×3-as leányválogatott

KOSÁRLABDA. Június óta készül közösen a nyári megmérettetésekre az U17-es és U18-as 3×3-as leányválogatott. Földi Attila, szövetségi kapitányt a wbasket.hu kérdezte az eddigi munkáról.

“Nem túlzás azt mondani, hogy idén is mi öltük bele a legtöbb munkát a 3×3-as szakágból június elejétől kezdve. Ezúttal még nehezebb volt, mint máskor. Három versenye van a korosztálynak, az U19-es világbajnokság és az U18-as FIBA Challenger, ráadásul 3×3-ban is két korosztály találkozik, az U17 és az U18. Nagyon nehéz volt szelektálni. Az U19-es válogatott prioritást élvez a verseny nagysága miatt, de az U18-as válogatott szövetségi kapitányával Völgyi Péterrel végig egyeztettünk. Figyelembe véve azt is, hogy a játékosok miből tudnak profitálni, ki hol tud többet szerepelni, hasznosabb tag lenni. Mindent figyelembe véve 14 játékos fordult meg nálunk, amiből mostanra kilenc maradt. Ők szerepelnek majd a szolnoki Eb-selejtezőn és a debreceni világbajnokságon.” – mondta Földi Attila.

A kilenc játékos közül 2003-as születésűek Kötő Luca (NKA Pécs), Szabó Zita (Debreceni KA), Horváth Boglárka (PVSK) Horváth Dóra (Atomerőmű KSC Szekszárd). A 2004-es születésűek Dávid Mia (Dávid Kornél KA), Nagy Réka (NKA Pécs), Perényi Lídia (Szegedi KE), Telek Noémi (BEAC Újbuda KA) és Zsámár Panna (Kanizsai DKK).

A magyar U17-es válogatott augusztus 7-én és 8-án Szolnokon szerepel Eb-selejtezőn. A kontinenstornát szeptember 17. és 19.között rendezik Lisszabonban. Az U18-es Világbajnokságra pedig augusztus 24. és 29. között kerül sor.