- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hámori Balázs, a Magyar Biliárd Szövetség elnöke nem fukarkodott a dicsérő szavakkal a portugáliai Európa-bajnokságok után

SZNÚKER. „2020 a magyar sznúker legsikeresebb éve” – állítja a sportvezető, akinek szavai elsőre túlzónak tűnhetnek, hiszen még három hónap sem telt el az évből. Mindazonáltal nemhiába ragadtatta el magát, hiszen soha korábban nem szerepeltek annyira sikeresen magyar játékosok világversenyen, mint a nemrég véget érő portugáliai Európa-bajnokságon – írja az eurosport.hosszabbitas.hu [1].

Időrendi sorrendben haladva: Révész Bulcsú (13) és Horváth Attila (16) is továbbjutott az U18-as torna csoportköréből. Attila a 32 között búcsúzott, Bulcsú azonban a negyeddöntőig menetelt. Az U21-es versengésen szintén ők ketten vettek részt. Itt is mindketten sikerrel vették a csoportkört. Attila bravúros sikert aratott, legyőzte a korábbi U18-as Európa-bajnok, és U21-es Eb-döntős Tyler Reest. A 32-ig jutott, Bulcsú viszont ezúttal a 64 között kiesett. A hatpirosas tornán csak Bulcsú indult, és ismét remekelt. A csoportkörből továbbjutva ismét a negyeddöntőig ment, ahol az egykori profi veterán Darren Morgan győzte le, aki korábban világranglista nyolcadik is volt. És ezután következett a felnőttek versenye, itt csatlakozott be a hétszeres magyar bajnok Fenyvesi Zsolt, valamint a változatosság kedvéért Bulcsú is megmérette magát, immáron negyedszer. Mindketten továbbmentek a csoportból, Fenyvesi első helyen. Bulcsú kiesett a 32 között, Zsolt viszont legyőzte két nívós ellenfelét, Julian Bojkót, valamint Dean Youngot. És ezzel meglett a harmadik negyeddöntős szereplésünk a portugáliai kontinenstornán.