- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hanga Ádám meglátogatta a Rátgéber Akadémia növendékeit Pécsen

KOSÁRLABDA. A magyar válogatott kiválósága, az évek óta Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám volt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia vendége, aki Rátgéber Lászlónak köszönhetően betekintést nyerhetett az akadémia felépítésébe – írja [1] az akadémia közleménye.

„Talán fel sem fogják a gyerekek, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak, ha idekerülnek! Ide már tényleg csak tehetség kell! Elképesztőek a feltételek, Rátgéber László révén pedig olyasvalaki vezeti ezt az akadémiát, aki bejárta egész Európát, edzőként mindent elért, rendkívül sikeres szakember. Ha újra gyerek lennék, biztosan nagy örömmel jönnék ide, ugyanakkor hozzáteszem, nekem nem kellett sok ahhoz, hogy boldog legyek: elég volt egy labda és egy gyűrű. Olykor még gyűrű nélkül is elvoltam, sőt, ha nem volt labda, akkor anélkül gyakoroltam a dobómozdulatokat!” – fogalmazott Hanga Ádám.

„Nem boldogtalan, mert kiadott magából mindent! Adjatok ki magatokból ti is mindent!” – szólt a lelátón ülő gyerekekhez az Euroliga-győztes szakember, Rátgéber László.