- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hat magyar egység volt érdekelt a müncheni ifjúsági Eb első napján

EVEZÉS. A hazai szövetség beszámolója szerint a Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni, korm.: Majsa Klaudia helyosztó futamot húzott a kormányos négyesben, ahol 500 méter megtétele után az egység kiengedett, és a negyedik helyen ért célba.
Geszti Attila Krisztián, Dedeyan Narék, Kovács Gergő Ferenc, Kiss Bence Gábor és kormányos: Temesi Dominik Béla szintén kormányos négyesben tét nélküli helyosztó futamban versenyzett a délután folyamán. Az egység negyedikként haladt át a célvonalon.
Rózsavölgyi Viktor és Somogyi Dávid kétpárevezőse negyedik lett a reményfutamában, így egy helyezéssel lemaradt a legjobb 12 közé jutásról, és a C döntőben folytatják a versenyzést.
Női négypárban Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka és Harsányi Viktória alkotta egységet szintén egy helyezés választotta el a továbbjutástól, mivel harmadikok lettek a szám reményfutamában. A lányok holnap a B döntőben állnak majd rajthoz.
Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz és Boros Olivér a férfi négypárak második reményfutamában állt rajthoz, ahol kiharcolták a továbbjutást, miután a harmadik pozícióban versenyezve sikeresen visszaverték a szerb egység támadásait. A négypár így holnap középfutamot húzhat a döntőbe jutásért.
A versenynap záró futamában óriási csata volt a férfi nyolcasok között a döntőbe jutásért. A magyar nyolcas kezdetben élreállt, később három hajó fej-fej mellett haladt messze a mezőny előtt, gyakorlatilag teljesen egyszerre. Végül az ukrán és az olasz egységeknek jobb jött ki a hajrá, így a magyarok csupán nyolc tizedmásodperccel, de elmaradtak a döntőbe jutástól.