- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Highlight kűrben Eb-bronzérmes lett a magyar válogatott

SZINKRONÚSZÁS. A magyar válogatott bronzérmes lett highlight kűrben a budapesti vizes Európa-bajnokság szombati versenynapján a Duna Arénában.

A magyar csapat több utánpótláskorúval a soraiban, Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult, és a retró korszakot idézve Bonnie Tyler Holding out for a hero című számára mutatta be gyakorlatát, amelyre 79.1000 pontot kapott.

A magyar válogatott először szerzett érmet szinkronúszásban világversenyen.

„Leírhatatlan az az érzés, amit most mindannyian átélünk, hogy érmesek lehetünk egy Európa-bajnokságon. Rengeteg munkát végeztünk, köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy a lezárások alatt is edzhessünk, mert ez rendkívül sokat jelentett ennek a csapatnak. A mai harmadik hely értékét igazából a pontszám adja, mert az kifejezetten magas a mi csapatunk szempontjából, ami nagyszerű visszajelzés és hatalmas lökést jelent a jövőre nézve. Nem szabad elfelejteni, hogy a lányok fele 2004–2005-ös születésű, vannak 2003-asok, azaz a többség még utánpótláskorú. Ha továbbra is együtt maradunk, a sok közös készülés folyamán eljuthatunk oda, hogy a csapatversenyben is komolyabb eredményeket érhetünk el a következő években” – értékelte a sikert Rényi Luca.

Az aranyérmet a favorit ukránok magabiztosan szerezték meg az ezüstérmes fehéroroszok előtt.

A világbajnokságon 2019-ben debütáló highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben sokkal inkább az akrobatikus, látványosabb, közönségszórakoztatóbb, kevésbé művészi elemek szerepelnek.