- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Még nem gondol a világcsúcsra, csak a tokiói olimpiára fókuszál a közelmúltban berobbant 21 éves amerikai sprintersztár, Sha’Carri Richardson

ATLÉTIKA. Egyre többször kérdezik a női 100 méteres síkfutás világcsúcsának megdöntéséről a nemrégiben szenzációs eredménnyel valósággal berobbanó 21 éves amerikai Sha’Carri Richardsont, a tokiói olimpia egyik legnagyobb esélyesét, aki azonban még nem foglalkozik a legendás rekorddal – számolt be róla az MTI.

Florence Griffith-Joyner 1988-ban futott 10.49 másodperces idejét az elmúlt harminc évben senki sem veszélyeztette. Még Richardson sincs igazán közel hozzá, de a 21 éves amerikai vágtázó áprilisban meghökkentően jó idővel rukkolt elő, ugyanis 10.72 másodperccel, minden idők hatodik legjobb idejét produkálta, és azóta is nagyon stabilan futja a jobbnál jobb eredményeket – ezt már a nemzetisport.hu írja.

A új amerikai sprintersztár kedden este online sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismét kapott kérdéseket a 100-as rekordról.

„Nem akarok semmit siettetni. Örülök, hogy mindenki azt gondolja, képes lehetek rá, egyszer talán így is lesz, de az én kalandom még csak most kezdődött el” – mondta a texasi sprinter. – Folyamatosan fejlődni akarok és előrelépni. Nem fogom mások elvárásait magamra venni, hogy aztán csalódjak.”