- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Megtiszteltetés, de egyben nagy nyomás is a Schumacher név – a Haas csapatfőnöke

FORMA–1. Mint ismert, a Haas mindkét versenyzőjétől megvált 2020-ban, s két újonccal, Mick Schumacherrel (21) és Nyikita Mazepinnel (21) vág neki az új idénynek. A csapatfőnök, Günther Steiner nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a Haas által kilencéves szünet után újra feltűnik a Schumacher név a királykategóriában, azonban tudja, ez plusznyomást fog helyezni a gárdára.

„Michael legendássá tette a Schumacher nevet a Formula–1-ben. Az, hogy a fia nálunk fog versenyezni fantasztikus, s egyúttal nagy megtiszteltetés is. Ha visszaemlékszem, azokra az időkre, amikor Michael még versenyzett, mindig különleges aurája volt, s most a fia a mi csapatunk tagja. Egy fiatal alakulat vagyunk még, szóval vannak dolgok, amelyeket jól csinálunk, és vannak olyanok is, amelyeket rosszul, de mindenből a lehető legjobbat akarjuk kihozni. Az, hogy Mick nálunk fog versenyezni, a nagy megtiszteltetés mellett plusznyomást is fog jelenteni, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, nincsenek illúzióim. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy Mick elérhesse a nagyobb céljait” – mondta a csapatfőnök az Autosportnak adott nyilatkozatában.

„Minden fiatal versenyző önbizalmát növeli, ha vb-címet nyer egy olyan színvonalas bajnokságban, mint amilyen a Formula–2 volt 2020-ban. Minden bajnokságban vannak jobb és rosszabb évek, úgy gondolom, a tavalyi nagyon erős volt. Az utolsó futamon dőlt el a cím sorsa. Az, hogy Mick bajnokként léphet fel a Formula–1-be, magabiztosságot ad neki, amikor esetleg szenvedni fog, hiszen minden új lesz számára.”

A 2021-es évad jelen állás szerint a március 28-i hétvégén veszi kezdetét a Bahreini Nagydíjjal.