- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Öt döntős helyet szereztek a magyarok a korosztályos világbajnokság első napján

AEROBIK. A magyar versenyzők közül Görgényi Ilona egyéniben jutott a legjobbak közé a bakui korosztályos világbajnokságon, emellett négy trió is kvalifikált a vasárnapi döntőkbe – számol be a hazai szövetség.

A viadal első napján az első korcsoportban – 12-14 évesek (Age Group 1) – a fiú egyéni mellett, a triók és a vegyes párosok is bemutatkoztak, míg a második korosztályban – 15-17 évesek (Age Group 2) –  a leány egyéni és trió kategóriák selejtezőit rendezték meg. A magyarok az ötből három versenyszámban voltak érdekeltek, ugyanis fiú egyéniben és vegyes párosban nem indultak. A lányok között Age Group2-ben Görgényi Ilona remekelt, 19.950 ponttal másodikként kvalifikált a döntőbe, a másik magyar versenyző, Csitkovics Fanni 18.650 ponttal 13.-ként zárt. Az idősebbeknél két magyar hármas szerepelt, és mindkettő kvalifikált a fináléba, ráadásul azonos, 19.200 ponttal. Így a hatodik helyet megszerző Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka mellett a hetedikként bejutó Mikulecz András, Csitkovics Fanni, Fejér Fruzsina trió is döntős.
Az első korcsoportban a trióknál szintén két magyar egység indult. A Bányász Viktória, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza hármas 18.550 ponttal a harmadik, míg a Moldvai Mira, Nádudvari Milla, Pintér Szonja alkotta egység 17.950 ponttal az ötödik helyen jutott a legjobbak közé. Szombaton a verseny második napján az első korcsoportban a lányok egyéni és a csoport kategóriájának selejtezőit rendezik. A második korosztályban a fiúk  egyéni, a csoport, a vegyespáros és az aerodance kvalifikációs versenyeit tartják meg.