- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Valter Attila (22) szökésben és top tízes eredményben is bízik a Giro d’Italia szombati rajtja előtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR. Szokatlan időpontban, kiegyenlítettnek ígérkező küzdelemmel és Valter Attila személyében magyar kerékpárossal rajtol el szombaton a Giro d’Italia háromhetes országúti körverseny.

A 22 éves, Tour de Hongrie-győztes bringás Bodrogi László után második magyarként vesz részt háromhetes viadalon, miután bekerült csapata, a CCC nyolcfős keretébe. Az időfutamban világbajnoki ezüst- és bronzérmes Bodrogi hét alkalommal állt rajthoz a három legnagyobb körversenyen: a Tour de France-on 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben, a Vuelta a Espanán 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben, míg a Giro d’Italián 2007-ben indult. Legjobb eredményeként az első francia körversenyén harmadik lett az egyik időfutamon.

Az MTI megkeresésére a keretbejelentést követően Valter elmondta: ismeri és nagyon tiszteli Bodrogi eredményeit, noha még kisgyermek volt, mikor Bodrogi legnagyobb sikereit elérte.

„Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú idő után én képviselem a hazánkat újra háromhetesen” – mondta Valter, aki kiemelte, a lehető legnagyobb elvárásokat tűzte ki magának. Szeretnék szökni és szakaszokon top tízes, ötös vagy akár még jobb helyezéseket elérni.”