- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vas Kata Blanka (18) nyolcadik lett a cyclo-cross Eb U23-as futamán

KERÉKPÁRSPORTOK. Az olaszországi Silvelle adott otthont a 2019-es cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol Vas Kata Blanka kiválóan versenyezve az előkelő nyolcadik helyen zárt az U23-as lányok futamában.

A 2,9 kilométeres körpálya könnyűnek semmiféleképpen sem volt nevezhető, számos mesterséges akadály és az elmúlt napok esőzései tették nehézzé a kört, amelyből négyet kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

A győzelem sorsa egy roppant izgalmas csatát követően dőlt el, ahol az aranyérmet a címvédő holland Ceylin Del Carmen Alvarado kaparintotta meg egy hajszállal maga mögé utasítva a brit Anna Kay-t. A bronzérmes a francia Marion Norbert Riberolle lett. Vas Kata Blanka kiváló teljesítményt nyújtva 4 perc 23 másodperc hátránnyal az előkelő nyolcadik helyen zárt.

A magyar kerekes ezzel tovább folytatja idei remeklését, az országúti versenyeket követően a 2019/2020-as cyclo-cross idényt is remekül kezdte, a legendás Koppenbergcross során tizedékként haladt át a célvonalon az elit hölgyek mezőnyében.