UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2011-11-21 06:59

Manó és Egér csatája

Pikáns párosításnak ígérkezett az FTC–Vasas csata a Népligetben. A fiú utánpótlás bajnokságok A csoportjában a nyolcadik fordulóban találkozott a két ősi rivális, és parázs meccseket vívott az FTC  Vajda Péter utcai uszodájában. A három találkozó összesített mérlege: 2 piros-kék és 1 zöld-fehér siker.

eFBé Igazi presztízscsatára készültek a lelátón és a medence partján a „középső” mérkőzés előtt. A három november 20-i találkozóból a gyermekcsapatoké tűnt a legizgalmasabbnak, főleg, miután mindkét társulat nem titkolt célja a bajnoki cím. A mérkőzéstől a becenevük alapján kicsi, tudásban azonban már most nagy játékosok, „Manó” és „Egér”, azaz Manhercz Krisztián és Szatmári Kristóf gólpárbaját várta a nagyérdemű. Különös pikantéria: Manhercz a nyári átigazolási időszakban éppen Angyalföldről igazolt a Népligetbe testvérével, Ádámmal együtt, mindketten a piros-kékek meghatározó egyéniségei voltak. Krisztián tehát már a Fradiban ontotta a gólokat, szám szerint ötöt szerzett, Szatmári Kristóf hét találatával azonban felülmúlta. Utóbbi mégis cserélt volna ellenfelével…
Az összecsapás gólgazdag negyeddel indult, a Vasas az elején meglepte vendéglátóját: elhúzott 3-0-ra. Innen fordított először az FTC (4-3). Kétgólos vagy annál nagyobb előnye csak a Vasasnak volt a találkozón, talán ezért is meglepő az, hogy a mérkőzést mégis az FTC nyerte. Az utolsó negyedre 10-9-es vendégelőnyről vágtak neki a felek, a tarthatatlan Manhercz mesterhármasával azonban a játékrész derekán már újra a hazaiak vezettek (12-11). Az összecsapást, amelyet az FTC 13-12-re nyert, egyértelműen meghatározta, hogy az angyalföldieknél úgymond kimaradt a centerjáték: a nyáron épp a zöld-fehérektől érkezett Fodor Richard már november eleje óta sérült, felszakadt dobhártyája miatt heteket kell kihagynia. A helyén bevethető Gál Péter eltiltás miatt nem állt Váradi Ákos rendelkezésére.
Manhercz és Szatmári a serdülőmérkőzésen melegíthetett be a gyermekcsapatok összecsapására. A nap nyitó mérkőzését a Vasas-serdülő nyerte (Szatmári egyébként kipontozódott a meccsen): a piros-kék garnitúra igazi rajt–cél győzelmet aratott, az FTC egyszer sem vezetett. Kolozsi Marcell ugyan kiérdemelte góljaival a meccs legjobbja címet, de a három pontnak vélhetően még úgy is jobban örülne, ha a mostani négy találatával történetesen továbbra is a korosztályos góllövőlista 2. helyén állna. A napot az ifjúsági összecsapása zárta, amelyen a „salamoni” döntés ezúttal a Vasasnak kedvezett: Salamon Attilával ugyanis nem bírtak a zöld-fehérek. Az FTC-ben ezen az összecsapáson szerepelt a korábban említett Manhercz Ádám, valamint az a Francsics Dániel is, aki szintén a Vasasból igazolt a zöldekhez. Utóbbi kétszer be is vette korábbi csapattársa, Péterfy Mihály kapuját, ami a „nagy Manónak” még büntetőből sem sikerült. A Vasas mind a serdülő-, mind az ifibajnokságban behozta az FTC-t, ellenben a gyermek-pontvadászatban a zöldek előztek, letaszítva ezzel a piros-kékeket a képzeletbeli dobogóról.