UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2012-03-17 09:37

Fehérvári arany, Vasas-bronz

A serdülő bajnokság döntőjében és a bronzcsatában is döntött a negyedik mérkőzés: előbbiben a Sapa Fehérvár AV19 a MAC-ot, utóbbiban a Vasas az Újpestet győzte le. Míg a harmadik helyért vívott párharc utolsó meccse sima piros-kék győzelmet hozott, a Fehérvár büntetőkkel nyerte meg a bajnoki aranyat.

eFBé Napra pontosan egy éve a serdülő bajnokság döntőjében a fehérváriak az első mérkőzésen legyőzték a Dunaferrt. Az idén már a finálé negyedik mérkőzését rendezték március 16-án: a két hazai siker után a harmadik meccset Budapesten nyerte meg Kercsó Árpád együttese. A negyedik, sorsdöntő találkozót követően a fehérvári játékosok bajnokként hagyhatták el az újpesti jégcsarnokot.
A mérkőzésen Bödök Bence (MAC) és Vokla Roland (Ferhérvár) 2-2-re végzett a gólok tekintetében, mint ahogyan a két együttes is a rendes játékidőben. A MAC gyakorlatilag ezen a találkozón állt a legközelebb a győzelemhez, bő fél perccel a dudaszó előtt még vezetett. Igaz, Inglis kiállítása miatt akkor emberhátrányban játszott, amit kihasznált a Fehérvár: Vokla Erdély Csanád passzát lőtte a kapuba. Az ötperces hosszabbítás nem hozott gólt, a büntetőpárbaj azonban egyet igen: Varga Balázs révén a bajnoki címet jelentő pakk került a hálóba. Néhány kilométerrel távolabb, a káposztásmegyeri Jégpalotában órákkal korábban eldőlt, hogy a Vasasé a serdülő bajnoki bronz. A három győzelemig tartó párharc első összecsapását megnyerték ugyan a lilák, a papírforma alapján a bronzéremre a Vasas csapata volt esélyesebb. Újpesten már annak is örült Baróti Zsolt és együttese, hogy eljutott a kisdöntőig, megelőzve például a Csíkszeredát. Utóbbi a fehérváriak B csapatával egyébként az ötödik helyért játszhat. A bronzcsata utolsó felvonására a „csata” kifejezés nemigen használható, hiszen a piros-kékek lényegében két harmad alatt eldöntötték azt. Gyors Pápa Márton, Varga Olivér gól, gólpassz akció után 2-0-ra vezetett a Vasas. A második harmad elején úgy tetszett, hogy Egyed Márk emberelőnyből lőtt gólja reményt jelent a liláknak, de ez bő negyedóra és három Vasas-találat után szertefoszlott. A találkozó legjobbja Köllő Roland lett, a Vasas támadója szűk tíz perc leforgása alatt lőtt mesterhármast.
A serdülő csapatok legjobbjainak nem ért véget a szezon a bajnoki fináléval , hiszen az U16-os válogatott március 23. és 25. között a hagyományos Chris Verwijst Kupán játszik Hollandiában. A nyolccsapatos tornán az osztrák válogatott és két holland egyesület lesz a mieink ellenfele a csoportkörben, míg a másik ágon Anglia és Hollandia válogatottja mellett egy kanadai és egy orosz garnitúra szerepel Tilburgban.

Az U16-os válogatott hollandiai kerete. Kapusok: Daoda Olivér (Flemingsberg, 1996), Kornakker Dániel (Fehérvár, 1996). Hátvédek: Burai Péter (Peterborough Phantoms, GBR, 1996), Garát Zsombor (MAC, 1997), Inglis Ákos, Jászai Dávid, Lakatos Levente (MAC, 1996), Kovács Attila (Avon Old Farm, USA, 1996), Láday Tamás, Szaller Márk (Fehérvár, 1996). Csatárok: Bödök Bence, Felföldy Philipp, Fischer Noel, Terbócs István (MAC, 1996), Kiss Zsombor (MAC, 1997), Erdély Csanád, Mazzag Dániel, Szabó Pál Krisztián, Szász Norbert, Varga Balázs, Vokla Roland (Fehérvár, 1996), Varga Olivér (Vasas, 1996).

A tavalyi Chris Verwijst tornáról szóló beszámoló ITT olvasható.