UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-05-01 15:13

Búvárdiákok olimpiája

Május 19-én Gyöngyösön rendezik az uszonyosúszó diákolimpia döntőjét. A városi uszodában hat korosztály, három hosszon, öt úszásnemben csap össze.

UP-info A viadal célja a sportág népszerűsítése, valamint a fiatalok versenylehetőségének biztosítása. A futamokban minden egyesületet három sportoló képvisel, kiegészülve a szövetség által meghívott három versenyzővel. Az így kialakult mezőnyben hat korosztály száll medencébe, hogy ötven, száz és kétszáz méteren döntse el az aranyérem sorsát.
Minden korcsoport lányai és fiai megmérkőznek uszonyos gyorsúszásban, a második versenyszám azonban kategóriánként változik. Az első pillangó-, a második delfin-, a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik korosztály pedig felszíni úszásban is vízbe csobban az elsőségért. Az egész napos versengés délelőtt fél tízkor kezdődik. A megnyitó és a bemelegítés után fél tizenegytől kavarják fel az állóvizet az ifjú sportolók, hogy az esti eredményhirdetésen a nyakukba kerüljön az aranyérem. A diákolimpia döntőjét eredetileg február 10-én, Kecskeméten rendezték volna; a rossz időjárás miatt tolták el. Az időre a sportolóknak biztosan nem lesz panaszuk a májusi melegben, a kérdés az, milyen éremmel üdítik magukat.