UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2012-06-06 19:55

Akrobatikus szezonzáró

A tavaszi szezon utolsó versenye volt a június 2-i Abonyban. A rendezvényen jubileumról is megemlékeztek: pontosan 20 évvel ezelőtt Váradi László edző alapította meg a város tornaegyesületét. Az Abonyi Torna és Akrobatika Klub azóta is folyamatosan fejlődik.

KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Aszalós Szilvia (Budapest) Az elmúlt egy-két évben jelentős népszerűségre tett szert az abonyi klub. Szalinka Szilvia vezetőedző elmondta: „Amikor 2004-ben átvettem az irányítást, akkor még néhány gyerekkel, pici teremben tartottuk a foglalkozásokat. Ma már a csarnokban edzünk, minden iskolából vannak gyerekeink, és már óvodások is csatlakoztak. Abonyból negyven sportoló jár hozzánk, de a környékbeli településekről is csaknem ennyi.”
A népszerűség oka nemcsak a sok érem, országos bajnoki cím, a szép dresszek vagy a gyakorlatok zenéje, hanem a gyerekek a mozgásért magáért és a közösségért is szeretnek ide járni, ezt ők maguk is megerősítették. Pfeifer Ferenc, a szakág tiszteletbeli elnöke elmondta: „Jó látni, amikor egy volt sportolóból edző lesz. Korábban küzdött a sportág azzal, hogy kevés edző volt, most viszont egyre többen kapcsolódnak be a munkába. Mindez azért jó a sportágnak, mert egyre nagyobb az utánpótlás létszáma, így egyre több sportoló maradhat meg felnőtt korra.”
A rendezvényen az ünnepség, a mazsorett-előadás és a fellépő zenekar mellett természetesen a versenyzőké volt a főszerep. Az abonyiak kétszer állhattak a dobogón a Méri Zsanett, Herédi Emma páros valamint a Vágó Luca, Csomor Janka, Szuda Réka trió jóvoltából. A mezőny most is erős volt, több holtverseny született. Szőnyegre lépett a világbajnokságot is megjárt Herczeg Panna, Herczeg Piroska serdülő női páros is, akik Abony előtt Swidnicában szerepeltek nemzetközi versenyen: Lengyelországból negyedik hellyel tértek haza. A szezon végeztével nyári edzőtáborok és pihenés következik, majd ősszel ismét kemény munka vár az abonyi akrobatikus tornászokra is.