UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-01-24 12:10

Úton Európába

Stolmár Rebeka győzelme borítékolható volt az U16-os teniszezők fedett pályás országos bajnokságán, ám a fiú mezőnyből többen is pályáztak az Eb-selejtezőt érő döntős helyekre.

K. A. A 16 éves lányoknál Bondár Anna és Stolmár Rebeka esélyt sem adott a harmincfős társaságnak, amelynek tagjai az ob-címért, s az Eb-kvótáért léptek pályára. Az első és második kiemelt Stolmár, Bondár duó találkozott tehát a fináléban, és Rebeka szoros csatában, 7-5, 6-3-ra múlta felül Annát. Melléjük Stollár Fanny csatlakozik harmadikként, így indulnak Hollandiába, az Eb-selejtező helyszínére. Hornok Miklós utánpótlásedző „jó kis csapatnak” érzi a hármast, amelytől továbbjutást lehet várni.
A fiúmezőnyben Valkusz Máté borzolta a kedélyeket egészen a negyeddöntőig, ahol aztán a Füle Mátyás nevű akadály az útját állta (3-6, 6-3, 6-2). A következő körben Mátyás sem bírt Farkas Richárddal (7-5, 6-4), aki ezzel a győzelemmel a döntőbe került. Ott az előzőleg Kotormán Ákost 4-6, 6-3, 6-2-ra búcsúztató, Szintai Dáviddal kellett harcba szállnia, ám rosszullétre hivatkozva feladta a küzdelmet, így Dávid ölébe hullott a győzelem. Ez azt jelenti, Farkas és Szintai biztosan ott lesz a norvégiai Eb-n, s hogy harmadikként ki csatlakozik hozzájuk, még nem dőlt el. Hornok Miklós nagyon megdicsérte a 16-os fiúkat teljesítményük miatt, úgy véli, most igazán jól játszottak. – Nagyon sok ragyogó meccset láthattunk, főként a fiúknál. Az ilyen színvonalas mérkőzéseken tudnak igazán fejlődni, előrébb jutni. Jót tett, hogy a fiatalabb generációból feljött Máté és Ákos, akik meghúzgálják kicsit a többiek bajszát. Mindannyian tudják, milyen nemzetközi sikereket értek el ők ketten tavaly, ezért most mindenki rajtuk próbál felülkerekedni, s a példájukat látva végre talán elhiszik, nekik is sikerülhet hasonló. Ez még több munkára sarkallja őket. Általában ott bukjuk el a játékosainkat, hogy ha profivá kell válni, elkényelmesednek. De most reménykedünk, ez a korosztály elég erős ahhoz, hogy ez ne következzen be – mondta az utánpótlásedző. A pályán nem állt meg az élet. Amint véget ért az U16-os verseny, a felnőttek vették át a szerepet, akik között pályára lép Stollár Fanny, Szlavikovics Szabina, Barzó Lilla, Müller Réka, de Bukta Ágnes is. Tőlük sokat vár a kapitány. A férfiaknál Szatmáry Adrián, Szendrői László, Madarász Gergő és Filipenko Viktor a legnagyobb esélyes.