UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-02-07 10:03

Finalista tizenhatosok

Az U16-os korcsoportban a lányok készülhetnek a Winter Cup február közepén Csehországban sorra kerülő fináléjára, köszönhetően annak, hogy a hollandiai selejtezőben a második helyen végeztek. A 16 esztendős fiúk és a 14 esztendős lányok elbukták a kvalifikációs tornájukat.

K. A. Az elmúlt hétvége egyedüli pozitív "hősei" a 16 esztendős lányok voltak. Stollár Fanny, Bondár Anna és Stolmár Rebeka nemzetközileg is elismert játékos, megvan a kellő tapasztalatuk. Egészen a selejtezőjük döntőjéig jutottak, ahol végül az oroszok állták útjukat 2-1-es győzelmükkel. Ez azonban korántsem jelentett búcsút számukra, folytathatják a téli Eb február 15-én kezdődő fináléjában, ahol a horvátokkal, a szerbekkel, a szlovákokkal, a svájciakkal, az oroszokkal, a németekkel és a britekkel találkoznak.

A 14 éves lányoknál Szabó Fruzsina, Furák Csenge, Budai Enikő kemény csoportba került a kieli tornán. A nyitónapon a második kiemelt németekkel játszottak, főleg a párosban mutatkozott meg a házigazdák ereje, a vége 3-0-ás vereség lett. A mieink ezzel a vigaszágra szorultak, ahol a dánoktól is 3-0-ra kaptak ki, s a hétcsapatos tornán az utolsók lettek.

– Ennél többre képesek a lányok, több kellett volna mind játékban, mind hozzáállásban és akkor lehet, hogy el tudták volna kerülni az utolsó helyet, bár a továbbjutás nagy bravúr lett volna, de sereghajtói pozicíónál jobbnak tartom őket – értékelt Faludi Levente utánpótlásedző. – Az is közrejátszhatott a kudarcban, hogy játékosaink nehezen alkalmazkodtak a pályához: szőnyegen kellett játszaniuk, amin teljesen másképp viselkedik a labda, mint az itthoni kemény borításon. A 14 éves fiúk - Soha Lénárd, Piros Zsombor és Marozsán Fábián - a hazai pálya előnyét élvezték, egészen az elődöntőig, ahol az első kiemelt szerb hármas állította meg őket. Ezután a csehek ellen is alulmaradtak, így a negyedik helyen végeztek. – Tőlük azt vártuk, hogy tovább lépnek a legjobbak közé, de nem volt szerencséjük, mert az egyik legerősebb gárdával, a szerb válogatottal kerültek szembe. Az előző napi, dánok elleni mérkőzés is sokat kivett belőlük, s meglehet, hogy a csalódottság is befolyásolta játékukat, hiszen már nem a fináléért harcolhattak a folytatásban. A 16 éves fiúk (Farkas Richárd, Szintai Dávid, Füle Mátyás) a norvégiai Bergenben az első meccsüket a svédek ellen 3-0-ra elvesztették, a vigaszágra kerültek, ahol a hazaiak 2-1-re verték őket.