UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-04-06 17:21

Davis Kupa, páros: győzött a rutin

Hiába kezdődött biztatóan Fucsovics Márton és Gödry Levente számára a tenisz Davis Kupa budapesti osztályozójának második napi meccse, a rutinosabb luxemburgi páros végül négy játszmában nyert, vezetnek a vendégek 2-1-re. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat a zárónap előtt.

reb Míg Gilles Müllert a teniszkedvelő közönség világszerte ismerheti, aktuális páros társa, Mike Scheidweiler neve még a sportágban tájékozottnak számítók számára is idegenül cseng. A Davis Kupa Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában ellenük kellett volna előnyt szereznie a februárban Moldávia ellen már bizonyító, ellenfelüknél tíz évvel fiatalabb Fucsovics Mártonnak és Gödry Leventének. Telt ház biztatta az Elektromos-csarnokban a két 21 éves fiatalt, sportszerűen, hiszen bár a holtidőkben szólt a duda és zengett a csarnok, a szerva pillanatára mindig néma csend lett. Bár az ajtónyitások zaja néha így is megzavarta a játékosokat… Az első játszmában, főleg Gödry adogatójátékának köszönhetően jól állt a magyar csapat. Már a harmadik játékban sikerült elvenni Mike Scheidweiler szerváját, így megvolt az áhított előny. Ezt tulajdonképpen simán végigvitték, egyedül a játszmáért adogatva alakult ki egyenlő állás, ám Scheidweiler rontásai után a mieinké lett a szett.
A második felvonás az elsőt másolta a korai brékkel, azonban fordított szereposztásban. Müllerék azonnal elvették Fucsovics szerváját, és könnyedén érvényesítették előnyüket. A gyors borításnak köszönhetően először rövidebb labdameneteket láthatott a közönség, ám az idő múlásával egyre hosszabbra nyúltak a játékok. A harmadik játszmában 3-3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ám ekkor a rutinos luxemburgiak semmire elvették Gödry adogatását. Ez volt a találkozó fordulópontja, mert nem sikerült visszaszerezni az elveszített játékot. A világranglistán 68. helyezett Müller kiszerválta a játszmát, onnantól pedig nem volt megállás a lejtőn. A mérkőzés után Gödry Levente értékelt honlapunknak. „Nagyon jól kezdtünk, de úgy érzem, hogy utána ők rátettek egy lapáttal, mi pedig tudtuk velük tartani a lépést. Alig vétettek önhibát, mi viszont egyre többször rontottunk. Nagyon nagy boldogság és öröm volt itthon játszani, tapasztalatszerzésnek egyértelműen jó volt.” A szövetségi kapitány, Hornok Miklós dicsérte a fiatalokat. „Lelkes kezdéssel nagyszerű játékot hoztak a fiúk az elején. Az ellenfélnél az idősebb játékos, Scheidweiler lassan melegedett be és Müller sem volt annyira magabiztos, mint tegnap. Viszont a második szettől egyre jobb állapotba kerültek, mi viszont nem tudtunk előre lépni, sőt, visszaestünk. A harmadik szettbeli brék után úgy tűnhetett, mintha feladták volna Marciék, pedig nem így volt. Építkezünk tovább a srácokkal, mert nagy tettekre képesek, egyszerűen csak hozzá kell szokniuk az ilyen terheléshez. Nagyon bízom Balázs Attilában, hogy megzavarja Müllert. Az ellenfél még változtathat, de nálunk mindenképpen Marci játszik. Hiába van két vesztes mérkőzés a lábában, nincs más kiút, csinálni kell!” Eredmény, állás: Magyarország-Luxemburg 1–2, Fucsovics, Gödry-Müller, Scheidweiler 6-4, 2-6, 3-6, 0-6 A vasárnapi programban 11 órától két egyes mérkőzés szerepel: Balázs Attila-Gilles Müller Fucsovics Márton-Ugo Nastasi