UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-04-08 10:32

Babos: páros siker Mexikóban

Tavalyi egyéni elsőségét páros sikerre cserélte Babos Tímea a monterreyi tenisztornán. A japán Date-Krumm Kimiko oldalán a döntőben 71 perc alatt legyőzték a harmadikként kiemelt Eva Birnerova, Tamarina Tanasugarn cseh, thaiföldi kettőst.

UP-info A húszéves magyar címvédőként térhetett vissza a mexikói városba, tavaly ott szerezte meg élete első WTA-tornagyőzelmét egyesben. Idén is jól haladt, a nyolcaddöntős meccsen három játszmában megverte a világranglista 17., korábbi világelső Ana Ivanovicsot is. A legjobb nyolc között azonban megállította a román Monica Niculescu.
Párosban kárpótolta magát. Remek összhang alakult ki Babos és a nála huszonhárom évvel idősebb Date-Krumm között. A döntő első szettjében kétszer is elvették ellenfelük adogatását, így simán övék lett a játszma. A második már szorosabban alakult, ám hiába bukták el egyszer ők is az szervájukat, és hibáztak 5-3-nál meccslabdát, végül 6-4-re az első helyen kiemelt párosé lett a meccs és a viadal is. Babos ezzel pályafutása negyedik WTA-sikerét aratta, a harmadikat párosban. A trófea mellett a győztes 11 750 dollárral gazdagodott. „Örülök, hogy ha nem is hagyományos értelemben, de a párossal sikerült a címvédés! Mexikó különleges hely számomra, és örülök, hogy megoszthatom az örömömet Kimikóval. A hét elején még hátfájdalmakkal küzdött, de kemény játékos, túltette magát ezen. Nem először játszottunk együtt, igazán jó csapatot alkotunk” – értékelt a győzelem után a magyar lány. Babos hivatalos honlapján nyilatkozott edzője, Barátosi Levente. „Február óta ismét úton vagyunk, és szerencsére a sok munka, a rengeteg edzés és verseny szép lassan meghozza a várt eredményeket! Az egyéni játék folyamatosan javul, és az önbizalom is lassan visszajön a győzelmek hatására! Párosban egyre közelebb kerülünk a közvetlen élmezőnyhöz, sikerült megbízható remek partnereket találni, akikkel várhatóan folytatjuk az eddigi munkát. Remélem, sikerül ebben az ütemben, folyamatosan fejlődni, és sok szép siker vár még ránk a következő hetekben, hónapokban.” Babos a héten már Isztambulban lép pályára egy 50 ezer dollár összdíjazású versenyen.

Monterrey Open, 235 000 dollár, kemény pálya. Döntő: Babos , Date-Krumm (magyar, japán 1.)-Birnerova, Tanasugarn (cseh, thaiföldi 3.) 6-1, 6-4