UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-05-26 18:36

Ötös szezonkezdés

Ettingshausen Máté az 5., Soronics Olivér a 12. helyen végzett a mauterni bringaparkban rendezett Wildlife Challenge 1.0 elnevezésű downhill-versenyen. A 4x4 Off-Road Club versenyzői felvették a kesztyűt az osztrákokkal.

UP-info Az év első versenye volt a Wildlife Challenge 1.0 Ettingshausen Máténak. A tizenháromfős mezőnyben Máté az 5. helyen végzett, 12 másodperc hátránya volt a győztes Georg Wolf mögött és egy perc előnye az utolsó Daniel Buchta előtt. A 17 éves soproni downhill-versenyző idén szerepel utoljára a juniorok között, így nem véletlen, hogy tudatosan készült: nemcsak erre a szezonra, az első elit évekre is. A „célmeghatározásban” a következő öt évet vette alapul, és az edzésprogramját is úgy alakította ki, hogy megalapozza a további versenyzői éveit.
A jó downhill-rider sikerének kulcsa a fizikum és a technikai tudás, Máté ezeket kiegészítette azzal, hogy pszichológiai módszereket sajátított el annak érdekében, hogy a versenyhelyzetekben még sikeresebb legyen. – Máté számára mindig is fontos volt a tanulás, ebben az évben még rátett egy lapáttal: sportedzői tanfolyamot is elvégzett – mondta Ettingshausen Mónika, Máté édesanyja. – Az iskolában a megszokott év végi vizsgák mellé az előrehozott földrajz-érettségire is készül. Az év elején alakult 4x4 Off-Road Club csapatában jól érzi magát.
Az új klubban az elitben versenyző Liszi Attila, a master Cser Máté és az U17-es Soronics Olivér Máté csapattársai. Soronics a 12. helyen végzett az U17-es futamban a szombati versenyen. Olivér július végén lesz 14 éves, a kedvenc versenyzője Ettingshausen Máté. Mindketten soproniak, így aztán együtt is edzhet „példakép és pártfogoltja”. Teljes eredménylista ITT.