UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-07-23 18:48

Spanyolország még előrébb

Egyelőre kettőből két vereség a mérleg: lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit a hazai rendezésű U19-es fiú kézilabda világbajnokságra készülő magyar csapat a természetesen szintén vb-résztvevő spanyol válogatott ellen Huescában.

UP-info, handballhungary2013.com Az első összecsapást a Spanyolország északkeleti részén található Huesca városában játszotta a spanyol és a magyar válogatott. Mindkét együttes vb-felkészülésébe remekül illett a találkozó. Bár a házigazdák komoly előnybe nem kerültek, végig vezettek a találkozón és 27-23-ra megnyerték a mérkőzést. A második meccs már sokkal simább spanyol győzelmet hozott, noha az első félidő után teljesen kiegyenlített volt a csata. A magyar válogatott támadásai rendre veszélyesek voltak és a spanyolok mindössze 2 góllal, 15-13-ra vezettek a szünetben. A következő 30 percben aztán összeszedték magukat és felépítették a hatosfalat hátul, amelyet nem sikerült átlőni a magyaroknak, így a hazaiak 33-21-re nyertek.
– Július elsején kezdtük a felkészülést, természetesen komoly fizikai munkával – mondta honlapunknak Kovács Péter szövetségi edző. – Labdás gyakorlatokat a múlt héten végeztünk először. Ezek voltak az első felkészülési mérkőzéseink, amelyre erős ellenfelet választottunk, mert azt vallom, hogy inkább most derüljenek ki a hiányosságok, amelyeket ki kell javítanunk. A spanyol csapat technikailag és taktikailag képzett, fizikailag erős, ráadásul jó formában van, hiszen a közelmúltban 4. lett a nyílt Európa-bajnokságon. Mindkét meccsen kevés gólt lőttünk, szinte elszívták előlünk a levegőt, mi viszont túl sok könnyű gólt kaptunk. Ezzel együtt csak az utolsó harminc perc sikerült rosszul. Ekkor nem működött a védekezésünk, nem volt kapusteljesítményünk és ötlettelen volt a támadójátékunk. A számszerű végeredmény nem szép, de elmondtam a srácoknak, hogy nincs tragédia, hiszen a világbajnokságra kell formába lendülnünk.
A spanyol szövetségi kapitány, Isidoro Martinez nehéz helyzetbe került a mérkőzések után, lévén meg kellett neveznie azt a két játékost, akiket a végleges vb-keretbe nem tesz be (igaz, a torna alatt lesz lehetősége cserélni). De ez legyen az ő gondja... A magyar válogatott szerdán és csütörtökön Szerbiában, a hétvégén Horvátországban játszik két-két felkészülési mérkőzést, és a tervek szerint két nappal a vb rajtja előtt Magyarországon újra megmérkőzik a spanyolokkal. Azután pedig már Venezuela és Gabon következik „élesben”, ugyanakkor a nagyobb feladatokra való felkészülés jegyében.