UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-21 19:27

Most minden összejött

Magabiztosan nyert az U19-es fiú-válogatott a románok ellen a hazai rendezésű világbajnokságon, így a 9. helyért léphet pályára. UP-info A világbajnokság eddigi legjobb harminc percét produkálta a magyar válogatott a románok elleni helyosztón. A mieink kiváló védekezéssel és pontos támadásokkal gyorsan négygólos előnyt harcoltak ki. A románok 9-4-es magyar vezetésnél időt kértek, és kapust is cseréltek, de Lucian Rasnita csapata továbbra is nagyon pontatlanul kézilabdázott.

A szünetig egyaránt öt gólig jutó Faluvégi Rudolf és Stranigg János vezette magyar válogatott motiváltan, harcosan játszott. Borbély Ádám eszén sokáig szinte csak hétméteresekből tudtak túljárni, de a szünet előtt már abból sem. A félidőben kialakult tízgólos különbség gyakorlatilag lefutottá tette a találkozót, amelyet Vetési Iván magyar elnök társaságában, a helyszínen tekintett meg Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség egyiptomi elnöke. A fordulás után Kovács Péter mindenkinek megadta a lehetőséget, és bár a román csapat is feljavult, hat gólnál közelebb nem tudtak kerülni a magyar válogatotthoz. A hajrában a mieink még kettős emberhátrányban is eredményesek voltak, és 30-22-es sikert arattak. A meccs legeredményesebbje Stranigg János volt nyolc góllal, de jól ment a játék az ötgólos Tóth Patriknak is. A mieink csütörtökön délután a 9. helyért lépnek pályára, Brazília ellen. Kovács Péter szövetségi edző,: „Határozottan jól játszottunk az első félidőben, a hat kapott gólunk önmagáért beszél. Jó volt a kapusunk, jó volt a védekezésünk, és támadásban is - leszámítva az első egy-két percet - szinte hibátlanok voltunk. Tízgólos előny birtokában mindig nagyon nehéz felpörögni a második félidőre, míg a románoknak már nem volt veszítenivalójuk. Motiváltak voltunk, jól védekeztünk és jók voltak az átlövéseink is, úgyhogy elégedett vagyok ” Borbély Ádám, a válogatott kapusa: „Úgy érzem, ezen a meccsen állt össze a legjobban a védekezésünk, így nekem már csak a sávokat kellett lezárnom. Volt egy-két bravúr is, de a jó védekezésünk volt mindennek az alapja, nagyon egységesek voltunk, mindenhova odaértünk. A második félidőre kicsit bennragadtunk az öltözőben, de sikerült  gyorsan felpörögnünk a korábbi hőfokunkra. Láttuk már a brazilokat, összeszedett kézilabdát játszanak, és van néhány technikás játékosuk, biztosan nehéz mérkőzés lesz!”

Magyarország-Románia 30-22 (16-6) Magyarország: Holló, Borbély (kapusok), Bánhidi 2, Bohács 1, Bujdosó 1, Faluvégi 5, Fekete 2, Gidai, Horváth, Kovacsics P. 2, Leimeter 1, Nagy 2, Stranigg 8, Szeitl, Tóth 5, Törteli 1. Szövetségi edző: Kovács Péter Románia: Iancu, Bucataru, Bobeica (kapusok), Balan, Besliu 2, Budui, Burlacu, Mihailescu, Militaru 3, Negru 6 (4), Nistor 4, Racotea 5, Rotaru 2, Sincelean, Somlea, Ungureanu. Szövetségi edző: Lucian Rasnita. Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/0.