UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-09-03 16:00

Udvardy görög duplája

Két nemzetközi verseny – két egyéni döntős a múlt heti magyarországi teniszviadalok mérlege. Ráadásul Udvardy Panna Görögországban egyéniben és párosban sem talált legyőzőre.

UP-info Kezdjük a fiatalabbakkal! Pécsen U14-es viadalt rendeztek, amelyen a fiúk és a lányok is szépen teljesítettek. Fouraev Anasztázia és Szabó Fruzsina a legjobb nyolcig jutott, a fiúk mezőnyében Tamás Bence és Piros Zsombor volt képes ugyanerre. Piros a torna második kiemeltjeként az 5. és a 4. helyen rangsorolt ellenfél búcsúztatásával a fináléba is bejutott. A tornagyőzelem ugyanakkor már nem jött össze, a cseh Mastakov 5-7, 6-0, 6-4 arányban jobbnak bizonyult nála. Párosban Tamás Bence Sipos Andrással a legjobb négyig jutott.
A budapesti 3-as kategóriás ITF-versenyen a fiúk mezőnyében Ágoston György bravúrt hajtott végre a 16 között, hiszen az első kiemeltet búcsúztatta. Ám neki és Bíró Andrénak is a negyeddöntő jelentette a végállomást. A lányok közt ennél tovább csak Stollár Fanny jutott. Az idén már három ITF-tornagyőzelemmel rendelkező 15 éves magyar szabadkártyával 3. kiemeltként indulhatott a versenyen, és játszmaveszteség nélkül jutott el a döntőig, ahol a bosnyák Katarina Jokic 6-3, 6-3-ra legyőzte. Stolmár Rebeka a bolgár Desziszlava Zlatevával párosban játszhatott döntőt, végül szoros vereséget szenvedtek. A többi magyar külföldön vitézkedett, nem is akárhogy: Szentes Réka a szlovén 4-es ITF-en a nyolcig jutott, Udvardy Panna pedig görögországi U16-os versenyen indult. A Talentum TC játékosa idén már több tornagyőzelmet aratott, most pedig az arideai viadalon sikerült dupláznia. Panna 1. kiemeltként nagyon simán vette a rá váró akadályokat, egyedül a döntőben szorongatta meg a 3. kiemelt román Marculescu, de 7-6(4), 4-6, 6-4-re nyerni tudott, párosban pedig a román Andrea Cula oldalán húzta be a versenyt.