UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-09-14 20:01

Babosék hódítottak Taskentben

Babos Tímea és a kazah Jaroszlava Svedova első kiemelthez méltóan, játszmaveszteség nélkül nyerte meg a Taskentben rendezett, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna páros versenyét.

UP-info Az első játszmában a magyar, kazah kettős elhúzott 5-1-re, ám ekkor az ellenfél megrázta magát, és elvette Babosék adogatását, semmire. Fordítani viszont nem tudtak, így következhetett a második szett. Megismétlődött a forgatókönyv, 5-1 után jött két elveszített játék, de a játszma kimenetele sem lett más, így a hatodik idei páros fináléjában ötödször diadalmaskodott Babos.
A soproni játékos elégedetten nyilatkozott teljesítményéről. „Végig jól játszottam, jól ritörnöztem, élveztem a meccset. Jó lenne még párszor együtt játszani Szlavával, remekül működött a párosunk" – nyilatkozta honlapján a 20 éves magyar, aki a jövő héten a kantoni versenyen indul és párosban éppen Govorcova lesz a társa (aki egyesben is döntőt játszhatott Taskentban, és szintén alulmaradt). Babos idén a hatodik fináléját vívta párosban: legutóbb augusztus elején a holland Michaella Krajicekkel a szucsoui tornán diadalmaskodott, korábban éppen Minella oldalán Bogotában és Marrákesben, a japán Date-Krumm Kimikóval pedig Monterreyben győzött, míg Hobartban elvesztették a döntőt Minellával. Eredmények Páros, döntő: Babos, Svedova (magyar, kazah, 1.)-Govorcova, Minella (fehérorosz, luxemburgi, 2.) 6-3, 6-3 Egyes, döntő: Jovanovszki (szerb, 1.)-Govorcova (fehérorosz) 4-6, 7-5, 7-5