UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2013-09-22 20:00

Imre, Nagypál: egy arany, egy bronz

Imre Leila és Nagypál Csilla párosban aranyat, egyesben egy-egy bronzérmet szerzett a szekszárdi leány ifjúsági ranglistaversenyen.

Szegő Tibor Remekül kezdték a napot a lányok, hiszen a páros döntőben a kecskeméti Univer-Sport és a szolnoki Jászkun Volán két sportolója, Imre Leila és Nagypál Csilla 0-2-ről fordítva nyert a náluk idősebb és a ranglistán előrébb sorolt szerb kettős ellen. Ugyanitt a Megyesfalvi Petra, Katona Eszter és a Fehér Zsófia, Nagypál Márta páros bronzérmes lett. Az egyes aranyát a szerbek már egymás között döntötték el, de Leila és Csilla elhozta a két bronzot. Szily Györgyöt, a kecskemétiek edzőjét és Imre Leilát a verseny után értük utol. Először a mestert faggattuk.
Nagypál Csilla
Nagypál Csilla
– A páros bravúr után szép teljesítmény a két bronz. Hogyan zajlott a meccs a döntőért? – Igaz, hogy Leila kikapott 4-0-ra Truzsinszki Viktóriától, de az első három szett alakulhatott volna máskép is. Voltak olyan esetek, hogy kidolgoztuk a pontot, de megcsinálni nem sikerült. Valójában nem volt ekkora különbség a két játékos között. – Lehet, hogy ha rutinosabb lesz, akkor ezeket a meccseket behúzza? – Biztosan így lesz. Jobban kell kaparni, meg kell a sok meccs, és akkor ezek a partik nyerhetők lesznek, hiába áll jobban a ranglistán az ellenfél, hiába idősebb. A pároson is látszott, hogy verhető. Az azonban itt hamar kiderült,, hogy a végső nyertes, Makszuti volt a mezőnyben a legjobb játékos. – A lányok hogyan viselték az egyesbeli vereségeket?
Imre Leila
Imre Leila
– Egyáltalán nem voltak elkeseredve, hiszen elkönyvelték, hogy a jobbtól nem szégyen kikapni. Mindössze én, az edző értetlenkedem csak, hogy ennyi nem elég, de nekem meg ez a dolgom. Tény viszont, hogy a szerbekben több meccs van, ám ez nem jelenti azt, hogy néha nem lehet megszorítani őket. A papírforma azért van, hogy néha felborítsák. Az edző után az arany- és bronzérmet szerző Imre Leilát kérdeztük: – Mekkora a valós különbség Truzsinszki és közted? – Nem olyan vészes. Sokszor kevésen múlt, hogy nem nyertem szettet, s ha mégis sikerül, akkor akár a mérkőzés is az enyém lehetett volna. – Mi az amit az ellenfeled egyelőre jobban tud nálad? – Pontosabban, stabilabban játszik. Droppolós játékos, az ütője is szemcsés, kihelyezi szélre a labdákat, és azt várja, hogy rontson az ellenfél. – Mennyi idő múlva éred utol? – Nem sokára. A meccs meg lehetett volna ma is. Nem nagyon fogunk találkozni, csak a felnőttek között, mert nekik ez volt az utolsó versenyük ebben a korosztályban, hiszen  mindketten tizennyolc évesek.

Szekszárd Kupa ifjúsági leány ranglista verseny. Páros döntő: Imre Leila, Nagypál Csilla (Univer-Sport Kft, Jászkun Volán Sportklub )-Makszuti Anette, Truzsinszki Viktória (Zentai Női Asztalitenisz Club) 3-2. Végeredmény: 1. Imre Leila, Nagypál Csilla, 2. Makszuti Anette, Truzsinszki Viktória, 3. Megyesfalvi Petra, Katona Eszter (MTK, Atlanta SE) és Fehér Zsófia, Nagypál Márta (A.S.E. Orosháza, Jászkun Volán Sportklub). Egyes elődöntő: Makszuti Anette-Nagypál Csilla 4-1, Truzsinszki Viktória-Imre Lila 4-0. Döntő: Makszuti Anette-Truzsinszki Viktória 4-1. Végeredmény: 1. Makszuti Anette, 2. Truzsinszki Viktória, 3. Imre Leila és Nagypál Csilla.