UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-11-25 09:58

Dina Márton: négyből négy

A salgótarjáni Karancs-kupa igazi „cyclo-crossos” futam volt: végig eső, sártenger és akadályrengeteg jellemezte a viadalt. A 2013/14-es Super Cross-soroza 4. állomásán az előző hétvége korosztályos dobogósai szinte kivétel nélkül megint a top 3-ban voltak, Vas Kata és Dina Márton ismét a dobogó tetejére állhatott.

Kéri István, eFBé Az idei sorozat középső állomását, a negyedik futamot rendezték Salgótarjánban. A résztvevők száma ezúttal elmaradt a SuperCross átlagától, viszont megmutatta azt, hogy jelenleg Magyarországon százfős „kemény magja” már egészen biztosan van ennek az ágazatnak. Aki a borongós vasárnap reggelen elindult a nógrádi megyeszékhely irányába, az lelkiekben egészen biztosan esőre, sárra és küzdelmes futamra készült. Nem is kellett csalódnia. Igaz, „az eső mindenkinek egyformán esik, s egyformán nincs kedve senkinek versenyezni ilyen körülmények között. „Eléggé technikás a pálya, az eső és a sár ezt tovább fokozza, de a nehéz feladatot mindenkinek ugyanúgy meg kell oldania” – foglalta össze gondolatait a körülményekről az elit futam győztese, Fejes Gábor.
Az első futamot az U15-ös Fetter Erik (Pilis CCC) uralta, akivel Béla Dávid (Vitalitás SE) tudta úgy, ahogy tartani a lépést. Ez annyit jelentett, hogy körönként „csak” 15 másodperc körüli hátrányt szedett össze az abszolút éllovassal szemben. U17-ben Kecskés Dominik (Tamási MTB SC) érkezett az élen, nyakában Karl Ádámmal (Bikeexpress SE), a lányoknál pedig Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team–CST) volt az egyetlen, aki körön belül tudott maradni a rajtjuk abszolút (fiú…) győzteséhez képest. Az U19-esek között Dina Márton (Pilis CCC) folyamatosan távolodott üldözőitől, Zathureczky Márk (Bikeexpress SE) végül másfél, Dina Dániel (Pilis CCC) pedig két percet kapott a nyolc kör alatt. Ami viszont ennél is meggyőzőbb volt a győztes teljesítményében: az általa hajtott köridők kiegyensúlyozottsága, illetve azok közül is a másodpercre azonos második, harmadik és negyedik kör. A PCCC-s versenyző az idei sorozatban eddig minden futamot megnyert.
Az első körben leszakadt lánc eldöntötte, hogy U23-ban elmarad a Fenyvesi Péter (CUBE- Csömör)–Rózsa Balázs (KSI) csata. Előbbi lánca adta meg magát, Rózsa pedig az elit kategória  élmezőnyével tartva a tempót elhúzott az őt üldöző Meggyesi Berceltől (PCCC), végül győztesként, az abszolút negyedik helyen ért célba, a Fenyvesivel szembeni meccs így 2:2, már ami idei győzelmeiket illeti. RÉSZLETES EREDMÉNYLISTA. Rózsa és Fenyvesi egy hét múlva hazai pályán versenyezhet egymás ellen, lévén mindketten balassagyarmati születésűek, és az 5. futamnak (Palóc Cross) ez a másik Nógrád-megyei város ad otthont.