UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-02-04 12:53

Együtt csúszott út és program

Ónos eső csúsztatta el a boglári akadémia felvételi előprogramját. Akik mégis eljutottak, azokat persze tesztelték. Sokuk eredménye biztató. A szervezők most a naptárban szlalomoznak, keresik a pótlásra alkalmas napot.

reb Bár az ónos eső miatt sok gépjárműhöz hasonlóan, részben a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári felvételije is csúszott: a várt kétszáz helyett megérkezett 48 fiatal között már most láttak olyat a szakemberek, akiket várnak vissza a vélhetően márciusban esedékes felvételire is. „Arra kérjük a Nemzeti Kézilabda Akadémia képzésére jelentkező fiatalokat és szüleiket, hogy a Meteorológiai Szolgálat javaslatát figyelemben tartva NE INDULJANAK EL a mai kiválasztóra! Azokat, akik már úton vannak, fogadjuk Balatonbogláron, a többieket pedig későbbi időpontban várjuk.
hajdu_janos_nemzetisport
hajdu_janos_nemzetisport
A felhívás előzménye, hogy a vasárnapra tervezett kiválasztó napján már kora reggel csengtek a telefonok: sok szülő kérdezte, nem gond-e, ha mégsem utaznak el Boglárra. Hiába, Tél Tábornok és az ónos eső szinte járhatatlanná, de rendkívül veszélyessé tette az utakat. A helyzet miatt tette közé az akadémia a fenti felhívást. Ezért aztán végül 30 fiú és 18 lány érkezett a leendő nyolcadik és kilencedik osztályosok mustrájára. – Ez még nem a hivatalos felvételi, annál ez sokkal játékosabb. Inkább arra szolgál, hogy a gyerekeknek és szüleiknek, valamint nekünk, edzőknek képet adjon a képességekről, tudásról – avat be minket a részletekbe Hajdu János akadémiai tréner. – Nem mondhatjuk, hogy reális képet kaptunk, mert százötvenen regisztráltak, és ilyenkor mindig érkezik még harminc-negyven gyerek, azaz az összesen kétszáz helyett alig ötvenen tudtak eljönni. Ennek ellenére csapatokra osztottuk őket, bemelegítettek, volt némi technikai és taktikai megbeszélés, aztán öt az öt ellen játszottak. A volt kapitány elmondta, elsősorban a fiatalabbakra, a 2000-2001-es születésűekre koncentráltak, és a kis létszám ellenére már láttak olyanokat, akiket a korosztályos NB I-es bajnokságban nyugodt szívvel küldenének pályára. – A fiúk közül öt kiemelkedő képességű játékosra figyeltünk fel, akiket már most be lehetne vetni az ifjúsági NB I-ben. A lányok közül is kitűntek hárman, ők is megállnák a helyüket a serdülőbajnokságban. Biztattuk őket, jöjjenek vissza a felvételire, mert jó esélyük lehet bekerülni az akadémiára. A többieket sem tanácsolták el, persze. A várhatóan márciusban esedékes akadémiai felvételin a tavalyihoz hasonló komplex felmérésem vesznek részt a játékosok. Addig azonban a most távolmaradókra vár a pótkiválasztó: lázasan keresik az időpontot, amikor a teljes stáb ott tud lenni, és persze amely a gyerekeknek is alkalmas. Már ha az időjárás is úgy akarja. Főoldali fotó: Bruzák Noémi, MTI