UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-07-02 13:22

U19: német módszerekkel (+VIDEÓ)

Telkiben forgattunk, ahol megtudtuk: Mészöly Géza a német válogatott edzésmódszereit is felhasználja az U19-es gárda Eb-felkészítésében. Tamás Krisztián mindeközben a Brazucával szórakoztatta a média képviselőit. Nem maradtunk le semmiről, mindent videóra vettünk.

Munkatársunktól Újságírók, mikrofonok, fényképezők és kamerák hada várta a Telki edzőközpont báltermében a hazai Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott tagjait. A játékosok szép lassan szállingóztak csendes pihenőjük után, először megszeppenve a villogó vakuktól, majd egyre inkább feloldódva, amikor Hajas László mesterfodrász zselét ragadott és mindenkinek belőtte a kedvenc frizuráját.
Tamás Krisztián
Tamás Krisztián
Hivatalos fotózásra készültek ugyanis Bobál Gergelyék, oldottabb programmal szakítva meg az egy hete kezdődött felkészülésüket. A szakmai stáb sem maradt ki a jóból, Mészöly Géza és Pisont István is csatlakozott tanítványaihoz. Aki ott volt, az bizonyítékot kapott: nem túlzás az állítás, hogy ez a korosztály a pályán kívül is remek társaságot alkot, és a hangulat pillanatok alatt átragadt az újságírókra is. Pisont szerint ez egyáltalán nem csoda, hiszen már gyakorlatilag öt éve együtt játszanak a fiúk a nemzeti mezben. A fotózás után minden fiatal készséggel állt az újságírók rendelkezésére, és egyöntetűen elmondta: a lazább, szórakoztató programokkal teletűzdelt „nulladik hét” után most kezdődik a valódi, kőkemény felkészülés az Eb-re. A szövetségi edzőtől még azt is megtudtuk, hogy német edzésmódszereket is belecsempésznek a programba az elkövetkező két hétben, így az elvégzett munkán semmi nem múlhat. A fő célban is egyetértett mindenki: az első hatban kell végezni, vagyis ki kell jutni a jövő évi U20-as világbajnokságra. A csapatfotózásra már a játékosok számára otthonosabb környezetben, a centerpályán került sor, ahol előkerült a világbajnokság hivatalos labdája, a Brazuca is, így egy-két dekázást is lencsevégre lehetett kapni. Tamás Krisztián volt ebben a legnépszerűbb, mindenki az AC Milan felnőtt csapatának kerettagját szerette volna akcióban filmezni. A program közben szép lassan véget ért, a média képviselői sorban távoztak, az edzőközpont falai között pedig a csapat már a vakuk kattogása nélkül, zavartalanul folytathatja közvetlen felkészülését a július 19-én kezdődő Európa-bajnokságra.