UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-07-15 13:53

Várják az elejét

Rövid kérdezz-felelekben Csoknyai Istvánt, a magyar junior férfi kézilabda-válogatott szövetségi edzőjét faggatták a szervezők a július 24-én kezdődő korosztályos Európa-bajnokság előtt.

reb Kevesebb mint tíz nap múlva kezdődik a junior férfi kézilabda Európa-bajnokság Ausztriában, amelyre a tavasszal többek között Horvátország legyőzésével biztosította helyét a magyar válogatott. A kontinensviadal hivatalos honlapján rövid interjúban Csoknyai István szövetségi edzőt kérdezték a szervezők.
csoknyai_istvan01
csoknyai_istvan01
– Már maga a részvétel kiharcolása is nagy siker. Legfőbb célunk a nehéz csoport első vagy második helyén végezni. Ha az egész mezőnyt nézzük, azt gondolom, Dánia, Németország és Svédország nagyszerű játékerőt képvisel, talán ezek az együttesek a torna legnagyobb esélyesei. Kíváncsiak voltak arra is, a korábbi évjáratokhoz képest milyen erős a magyar válogatott, illetve, hogy mennyire van hatással a játékosok fejlődésére az Európa-bajnokság. – Nem látok nagy különbséget a mostani és korábbi generációk között. Ahogy eddig is, most is lelkes és jó csapatunk van, tehetséges fiatalokkal. Ráadásul a világesemények mindig remek alkalmat nyújtanak a játékosoknak, hogy megmutassák tudásukat. Persze az sem maradhatott ki, saját szereplésünkön túlmenően mit vár Csoknyai az Európa-bajnokságtól. – Ausztria mindig jó házigazda, remek szervezés jellemzi az itteni tornákat. Nagyszerű pályák, segítőkész emberek - szerintem ezúttal sem lesz másként. Válogatottunk Szlovénia, Svédország és Izrael társaságában szerepel a D csoportban. Az első meccset július 24-én, a szlovénok ellen játssza. Mivel a másodikon az ugyancsak erős svédek ellen lépnek pályára, Juhász István szakmai igazgató szerint az első két mérkőzésen az is eldőlt, alsó vagy felső ágon folytathatja-e a válogatott. Úgy látja, a két rivális közül a szlovénokat lehet inkább „elkapni".